"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/10/2010

Biel Vicens arriba a un acord amb el Ministeri de Defensa per a l'ús compartit de la base de Cap de Pinar

El conveni se signarà aquí a un mes a Mallorca i es planteja que puguin visitar la zona entre 50 i 65 persones diàriesLa Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat (dirigida per Biel Vicens, del PSM-EN) i el Ministeri de Defensa han arribat a un acord, que es plasmarà aquí a un mes en conveni de col·laboració, per regular l'ús compartit -tant civil com militar- de la zona militar de Cap Pinar (Alcúdia) i que permetrà l'entrada de 50 o 65 persones diàries.


L'acord assolit tindrà una durada de dos anys -amb la possibilitat de prorrogar també cada dos anys- i, en principi, l'Ajuntament d'Alcúdia s'encarregarà del manteniment ordinari mentre que la Conselleria es centrarà en els sistema de prevenció d'incendis i el tractament forestal.


Així ho ha detallat aquest divendres als mitjans de comunicació el conseller Vicens, després de reunir-se a Madrid amb la directora general d'Infraestructures del Ministeri, Mónica Melle.


Vicens ha explicat que l'ús compartit es circumscriu a una sèrie de zones -la platja, la zona del far i la zona del mirador- i considera "molt important" per al Govern l'acord per a l'ús civil d'aquest enclavament, ja que és un espai natural "protegit i emblemàtic".


El conseller del PSM-EN ha aclarit que "queden per detalla quatre matisos", com el nombre final de persones que podran visitar la finca i certs detalls en la col.laboració de totes les institucions, encara que va augurar que d'aquí a un mes es rubricarà aquest acord amb Defensa perquè està "bàsicament detallat". Per això, el Govern posarà en contacte amb l'Ajuntament d'Alcúdia mentre que Defensa ho farà amb la base militar.


"Per tant, satisfacció perquè és la primera vegada que aconseguim amb el Ministeri compartir aquests usos militars i els usos civils per a zones que són sensibles per als ciutadans de les Balears i molt sensibles des del punt de vista mediambiental", ha comentat Vicens.


Sobre la gestió de les visites, ha remarcat que es farà pel sistema ordinari de sol·licituds de la Conselleria encara l'autorització final la donarà el departament dirigit per Carme Chacón. També va aclarir que, en principi, tindran "un cert avantatge" les visites amb caràcter d '"educació ambiental".


ESTUDIAR L'ÚS COMPARTIT DE LA BASE DE POLLENÇA


El conseller de Medi Ambient ha subratllat que s'ha optat per un "control de l'aforament" es tracta d'una zona sensible mediambientalment i que es crearà una comissió mixta per analitzar la gestió compartida del Cap de Pinar.

D'altra banda, Vicens ha aprofitat aquesta trobada amb la directora general d'Infraestructura de Defensa per demanar "més col·laboració" a la zona del Puig Major i la possibilitat d'establir visites a la base de Port de Pollença. "Hem quedat a estudiar-lo i el Ministeri està bastant obert a estudiar aquestes gestions compartides", ha conclòs el conseller.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: