"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/10/2010

Biel Barceló i Francesc Antich pacten una proposta de pressuposts que manté la despesa social i el suport a l’economia productiva

El secretari general del PSM-EN demana “seny i responsabilitat” a PP i a UM perquè aprovin uns comptes que preveuen un increment d’ingressos per compensar la reducció del dèficitEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu parlamentari del BLOC-PSM-Verds, Biel Barceló, i el president del Govern, Francesc Antich, han pactat avui una proposta de pressuposts generals per a l’exercici 2011. Per tant el Pacte de Govern té, des d’avui, una proposta de comptes públics que en els propers dies haurà de presentar als representants de l’oposició (PP i UM) per tal de sondejar la possibilitat que el Parlament els pugui aprovar. Cal recordar que, des de l’expulsió d’UM dels equips de govern, l’Executiu està en minoria parlamentària i necessitaria el suport d’almenys un grup de l’oposició per tirar endavant els pressuposts en el Parlament.

 

En sortir de la reunió, celebrada avui en el Consolat de Mar, Biel Barceló ha explicat que els comptes del Govern responen a dues prioritats: en primer lloc mantenir la despesa social (educació, sanitat i serveis socials) i en segon lloc el suport a l’economia productiva, per tal de fer front a la crisi econòmica.

 

El secretari general del PSM-EN ha avançat que la proposta de pressuposts del Pacte inclou l’increment d’ingressos que es deriven dels projectes de llei aprovats en Consell de Govern per augmentar la pressió fiscal a les rendes més altes i per crear un nou impost ecològic que gravi l’activitat de les grans empreses contaminants. Aquest augment de la pressió fiscal ha estat qualificat com a “progressiu” pel Pacte, que argumenta que en temps de crisi els qui més tenen han de fer un major esforç.

 

Biel Barceló ha reconegut que l’oposició havia demanat al Govern que no inclogués en els pressuposts l’increment d’ingressos procedent de la nova fiscalitat, però ha replicat que PP i UM “mentre demanen increments de la despesa quantificats en centenars de milions d’euros, encara no han fet cap proposta alternativa per incrementar els ingressos: encara no ens han explicat d’on pensen treure els doblers”. Per la qual cosa els ha acusat de practicar la “demagògia”, i els ha demanat “responsabilitat i seny”.

 

El líder nacionalista ha recordat que les Illes Balears arrosseguen un important dèficit històric de finançament, fruit del traspàs de competències mal dotades econòmicament, i ha explicat que mentre no es posi fi a l’espoli fiscal a què ens sotmet l’Estat espanyol les Illes Balears estaran mal finançades, i “els números són els que són”.

 

Els pressuposts del Govern per al 2011 inclouen una despesa global de prop de 3.200 milions d’euros, i un capítol d’inversions pròpies de prop de 440 milions.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: