"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/10/2010

El PSM vol que l'Ajuntament d'Inca aclareixi si hi ha hagut arranjaments de concursos de fires i festes

Un testimoni del cas Ibatur hauria reconegut que se manegaren els concursos per a fires i festes d'Alcúdia, Pollença, Inca i Llumajor 

El PSM considera imprescindible i urgent que l'Ajuntament d'Inca aclareixi si s'han arranjat concursos de fires i festes per afavorir a certes empreses. Els nacionalistes han fet una sèrie de preguntes escrites adreçades al batle Rafel Torres després que transcendís a la premsa les declaracions d'un testimoni de la presumpta trama de corrupció del cas Ibatur, antic treballador d'una empresa d'espectacles, en les quals hauria reconegut que se manegaren els concursos per a festes i fires de pobles com Alcúdia, Pollença, Inca i Llucmajor.

 

Antoni Rodríguez, secretari general del PSM, afirma que "ens trobam davant d'unes acusacions greus i l'equip de govern municipal hauria d'explicar per quina raó l'Ajuntament d'Inca s'ha vist implicat en aquesta qüestió. El batle d'Inca hauria de donar explicacions, clares i contundents, sobre tot aquest entramat".

El portaveu nacionalista assegura que "no és la primera vegada que tenim sospites sobre la manera d'actuar de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca respecte a l'adjudicació de concursos de fires i festes". En aquest sentit, Antoni Rodríguez recorda  que "el passat més de juliol, el PSM es va fer ressò d'unes possibles irregularitats en l'adjudicació de l'organització del festival de música Inc'Món. En aquell moment, ens va cridar l'atenció que la revista especialitzada en música Escenarios corresponent al mes de maig anunciàs que la banda barcelonina Sidonie actuaria a Inca el 30 de juliol quan l'Ajuntament encara no havia adjudicat el contracte. L'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca va dir en el seu moment que "l'adjudicació del Inc'Món va ser pulcríssima", però ara resulta que un antic empleat de l'empresa adjudicada declara que s'han manegat concursos a Inca. És evident que hi ha alguna cosa tèrbola en tot això i el batle d'Inca hauria de donar una explicació convincent".

Així mateix, des del PSM es mostren preocupats per les declaracions d'una imputada en el mateix cas Ibatur que hauria declarat que tot el món, partits polítics i ajuntaments, volen que l'empresa d'espectacles i serveis tengui detalls amb ells. En aquest sentit, el portaveu dels nacionalistes recorda que "l'Ajuntament d'Inca va cedir 800 cadires a aquesta empresa. Tot i no haver cap constància escrita, l'Ajuntament d'Inca no ha rebut cap tipus de compensació econòmica per aquest ús però si en forma de cessió de material. Fa un mes que hem demanat quin material i per quin motiu ha cedit aquesta empresa material a l'Ajuntament d'Inca, però, tot i que estan obligats a contestar-nos en 3 dies, encara no ens han donat cap resposta. Aquest fet fa que els rumors que circulen pel poble respecte a favors particulars a alguns membres de l'equip de govern i altres responsables".

Finalment, als nacionalistes també els crida l'atenció que un altre treballador d'aquesta empresa d'espectacles hagi declarat que Ibatur els va imposar treballar amb Over Marketing, empresa madrilenya relacionada amb el cas Gürtel. En aquest sentit, el PSM ha demanat al batle d'Inca si la contractació que va fer l'Ajuntament d'Inca d'aquesta empresa va ser per iniciativa pròpia o per imposició de terceres persones.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: