"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/11/2010

Sampol critica l'immobilisme del Ministeri de Foment per afrontar la cogestió aeroportuària

El senador del PSM considera que les pressions des de les illes per millorar les condicions i els preus del transport marítim i aeri no han avançat gens en un any, mentre José Blanco continua fent discursos “buits de contingut i plens de promeses incomplertes” 

El senador del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha intervingut aquest dimarts en el ple del Senat per interpel·lar el ministre de Foment, José Blanco sobre les problemàtiques que afecten greument les Illes Balears com a destí competitiu en preus i freqüències, tant en el transport de passatgers com de mercaderies. Una intervenció però que no ha obtingut “cap resposta concreta del ministre”.

 

Pere Sampol considera “del tot insuficients les explicacions imprecises i les argumentacions enquistades i immobilistes”, i per això, lamenta que el ministre Blanco continuï fent “grans discursos però buits de contingut que tan sols aporten noves promeses que no s’acompliran”.

 

El senador nacionalista, a més, reitera la seva preocupació per la falta de concreció pel que fa a les negociacions promeses amb les companyies aèries per tal d’abaixar els preus de les tarifes aeroportuàries. Un fet imprescindible per assegurar que la disminució del pressupost per a 2011 en la partida de transports no afectarà els usuaris. “Seguim sense tenir cap seguretat en si les negociacions s’estan produint o si evitaran el prejudici en els preus dels bitllets”.

 

Pel que fa al model de gestió aeroportuària, el ministre Blanco “s’ha limitat a repetir les paraules que ja va pronunciar ara fa un any, és a dir, seguim sense conèixer els detalls d’un futur i promès model de cogestió”. El senador nacionalista, tot i reconèixer la millora durant aquesta legislatura espanyola en les subvencions per al transport dels residents que han passat del 33% al 50%, ha lamentat que “no s’ha avançat res en un any”.

 

Sampol, en la seva intervenció, ha fet referència també als problemes que suporten els viatgers que volen entre les illes i entre Menorca i Eivissa amb la península. “Uns inconvenient que Blanco segueix ignorant any rere any”. De la mateixa manera, Blanco ha demostrat la seva poca implicació i preocupació pel que fa als preus i freqüències en el transport marítim de mercaderies.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: