"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/11/2010

El Parlament aprova per unanimitat exigir el retorn dels doblers pagats en concepte de cànon digital

El BLOC ha aconseguit el compromís institucional per deixar de pagar el cànon i reclamar el cobrament indegut d’aquest “impost digital” després de la sentència europea que el considera abusiu 

El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha rebut el suport avui de tots els membres de la Comissió d’Assumptes Institucionals per assumir el compromís de la Proposició No de Llei que encoratja totes els institucions perquè emprenguin les accions necessàries per deixar de pagar el cànon digital, així com per recuperar les quantitats de doblers satisfetes fins l’actualitat.

 

La càrrega addicional que suposa el cànon digital ja va ser considerada abusiva i no ajustada a la legalitat europea aquest mes d’octubre pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Un fet que el grup parlamentari del BLOC ja va denunciar des del primer moment en què es va posar en marxa aquest pagament del cànon en concepte de drets de propietat intel·lectual per part dels ajuntaments.

 

Per tant, en aquest punt, el grup parlamentari es mostra satisfet per haver aconseguit el suport unànime del Parlament, però sobretot perquè cada cop és més a prop la supressió definitiva d’aquest cànon digital abusiu i no justificat jurídicament. Cal recordar que l’aplicació d’aquest “cost afegit” és totalment inadequat perquè pressuposa, de forma indiscriminada, l’ús il·legal dels drets dels autors, ja siguin institucions públiques, empreses o particulars.

 

En aquest sentit, la voluntat del BLOC passa per establir les formules i els mecanismes necessaris per exigir el retorn dels doblers que totes les administracions han pagat i abandonar el compliment del pagament d’aquest cànon.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: