"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/11/2010

El PSM de Sa Pobla s’oposa a dedicar un carrer a un antic cap de la falange local

A més, en el darrer plenari, el regidor nacionalista va manifestar que l’obra del tanatori municipal és una instal·lació necessària, va recriminar a l’equip de govern la mala gestió en aquest assumpte 

En el darrer plenari ordinari de dia 3 de novembre, El Grup Municipal del PSM-EN de sa Pobla, a través del seu portaveu municipal i regidor Sebastià Gallardo, va votar contra la proposta del PSOE de dedicar un carrer al metge i antic cap de la falange local Bartomeu Siquier "de Cas Mestrés". En primer lloc s'ha de dir que varem rebre la proposta del Sr. Lluís Socías, regidor del PSOE, amb gran sorpresa, per inesperada. En segon terme i sense voler entrar en polèmica en torn dels mèrits del citat metge, és una proposta precipitada i amb poca fortuna, atès que pensam que al nostre poble hi ha una sèrie de personalitats molt destacades i que donen renom a sa Pobla arreu dels Països Catalans, ja sigui en el camp de les lletres, de la música, de la dinamització cultural en general, dels esports, etcètera..; i algunes d'elles són personatges vius, que haurien de ser reconegudes, considerant que a més a més i en tot cas, aquests tipus de propostes haurien de ser consensuades prèviament justament per evitar polèmiques, extrem que en aquesta ocasió no s'ha fet per part del regidor proposant, Sr. Socías.

 

D’altra banda, des del PSM sempre hem considerat que el nou tanatori era una obra prioritària pel nostre poble i hem donat suport que es fes aquesta legislatura. Ara bé, el que no s'ha fet gens bé ha estat tota la part administrativa i de control de legalitat d'aquesta obra. Aquí ni IXSP ni PSOE no tenen el nostre suport, i així ja ho vam manifestar quan s'aprovà el conveni de col·laboració per a la realització d'aquesta obra, el nostre vot va anar condicionat al compliment de la Llei de Contractes del Sector Públic, però res d'això s'ha fet, ben al contrari, s'ha gestionat de forma opaca i excloent-hi les lleis.

Tant el projecte com les obres s'han adjudicat a dit i sense passar els controls de la llei de contractes del sector públic. No és així com tocaria haver de passar comptes sobre una obra de 960.000 €.. Com sabem si el tanatori ha costat realment això, o més o manco?, qui ens ho acredita?, els tècnics posats a dit?, per alguna cosa estan les lleis, per complir-les.

 

Sobre aquesta qüestió, el PSM de Sa Pobla prega que llevin el crucifix de la sala d’actes, ja que es tracta d’un tanatori municipal, pagat per tots els ciutadans, i no propietat de l’Església. El dia de la inauguració del tanatori el Batle va dir que la sala d'actes tenia la destinació de sala pluriconfesional, però el cert és que hi ha un "santcrist" de més de 2 metres d'alçada presidint la sala. Tal com està no sembla una instal·lació municipal, pagada per tots, sinó només per a ús d'una part. El tanatori ha de ser per a ús de tots, vivim en un estat aconfessional, si algú vol un crucifix o un altre símbol religiós o no en vol de cap casta, que el dugui i el torni llevar, però no està bé que hi hagi fix un símbol religiós de 2m d'alçada.

 

Sembla com si l'equip de govern (IXSP i PSOE) ens volgués dur 40 anys enrere, en això i en d'altres temes. Serà qüestió d'estil, esperam que al manco en això rectifiquin. Per això en el passat plenari ordinari de dia 3 de novembre el Grup Municipal del PSM va fer el prec al Batle de que procedeixi de forma immediata a la retirada d'aquest símbol religiós del tanatori municipal.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: