"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/11/2010

El Govern inverteix en investigar les 32 fosses comunes de Mallorca

Gràcies a un conveni entre el Govern, la Fundació Balear de la Memòria Democràtica i l’Associació Memòria de Mallorca, es destinaran 36.000 euros per iniciar un estudi exhaustiu 

Aquest dijous s’ha signat un conveni de col·laboració que permetrà iniciar un estudi que permetrà conèixer exhaustivament les 32 fosses comunes de la Guerra Civil a Mallorca, de les quals ara mateix es té constància de la seva existència de marea provada o probable.

 

Amb aquests doblers, el Govern pretén que en un termini de 18 mesos es duguin a terme tasques d’investigació, exhumació i dignificació de les fosses. El conveni permetrà elaborar un mapa de les fosses comunes una vegada finalitzada la investigació, que a la vegada serà inclòs dins el pla d’enterraments de la Guerra Civil.

 

 A més, l’Executiu s’ha mostrat partidari de crear una Llei de Fosses pròpia a les Illes Balears per tal de regular la identificació i localització de les restes, tot i que sigui difícil que es tramiti abans de finalitzar la legislatura.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: