"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/11/2010

Biel Barceló reclama al Parlament europeu el reconeixement de la insularitat de les Illes Balears

El secretari general del PSM-EN intervé avui en el debat "Independència a Europa: La igualtat per a les nacions al segle XXI”, organitzat per l'Aliança Lliure EuropeaEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, participa avui en un debat al Parlament europeu per defensar els instruments polítics per al reconeixement de la insularitat de les Illes Balears.

 

El debat, que duu per títol "Independència a Europa: La igualtat per a les nacions al segle XXI”, està organitzat pel grup parlamentari de l'Aliança Lliure Europea (ALE), partit polític europeu en què està integrat el PSM-Entesa Nacionalista.

 

En aquest acte, representants polítics, membres de governs i experts en economia i cultura, examinaran els actuals moviments al si de la UE cap al dret a decidir de diversos pobles europeus i els beneficis que això pot implicar, des d’un punt de vista econòmic i cultural.

 

Biel Barceló hi intervendrà com a representat de les Illes Balears i secretari general del PSM-Entesa Nacionalista. En la seva intervenció, que serà en català, plantejarà dos temes principals:

 

En primer lloc, la necessitat de que la Comissió Europea adopti un paquet urgent de mesures econòmiques per a compensar els costos d’insularitat que pateixen les Illes Balears. Altres regions insulars de la UE ja reben aquest tipus de mesures, com és el cas dels Estats  Membres que són illes (Malta, Xipre) o de les illes ultraperifèriques, com ara Canàries (Cal tenir en compte que Balears reuneix  4 dels 5 criteris per ser regió “ultraperifèrica”). Si les Illes Balears rebessin el mateix finançament que altres regions insulars de la UE rebríem  498 milions d’euros d’inversions públiques europees, enlloc dels 131 actuals (en el període 2007-2013). És a dir, gairebé quatre vegades el muntant que percebem. 

 

Per altra banda, plantejarà la necessitat d’aprofundiment democràtic a la Unió Europea per tal que, tots els pobles i parlaments que així ho desitgin –i sempre de manera pacífica i democràtica- puguin avançar cap al dret a decidir dins el marc de la Unió Europa.

 

En el debat, hi participaran els líders dels principals partits nacionalistes d’Europa. Entre ells, cal destacar la presència de Jill Evans (eurodiputat del Playd Cymru –patit nacionalista del País de Gal·les), Angus Robertson (portaveu al Parlament d’Escòcia del Partit Nacionalista Escocès-SNP), Geert Bourgeois (viceministre-president del Govern de Flandes), Joan Puigcercós (president d’ERC), Guillerme Vázquez (portaveu nacional del BNG), Pello Urizar (secretari general d'Eusko Alkartasuna).

 

També hi intervendran experts com ara Adam Price (Universitat de Harvard), Klaus Desmet (Universitat Carlos III) o J.M.Terricabras (Universitat de Girona).

 

http://www.acn.cat/acn/583807/Politica/video/Barcelo-Parlament-Europeu-insularitat.html


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: