"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 19/11/2010

'Llums i ombres de La Fira 2010'

Article d'opinió de Tomeu Cifre, candidat del PSM a Pollença.Ja som al "Firó", l'epíleg de la Fira d'enguany. Ara que ja ha passat, i sense cap ànim de posar aigua al vi, en podem fer qualque reflexió, ara que la qüestió encara és viva.

 

Allò positiu: El canvi d'orientació en la Fira d'Artesania del Claustre de Sant Domingo sembla una bona iniciativa, per proposar qualque cosa nova i revitalitzar la mostra, que feia molts anys que seguia el mateixa format; l'ambientació també va estar prou encertada i el recull de productes fets pels artesans fou d'un bon nivell, adeqüat al que es vol transmetre amb la fira, la tradició amb voluntat d'innovar i d'evolucionar. La mostra de la Cooperativa Pagesa, com sempre, acostant la fira al seu caire més agrari, i mostrant que més enllà d'una institució de caire comercial, son també un reducte de tradicions i coneixement, hereu de tants anys de tradició agrícola. Una bona iniciativa el mercat d'oportunitats del carrer Major, que ha retornat per a aquest carrer el vigor comercial d'altres temps. Per altra banda l'Associació de Comerciants es va implicat mostrant-se als pollencins a traves d'una parada de PIMECO i coordinant-se per oferir una imatge unitària i dels seus socis i avantatges pels clients amb descomptes especials per aquests dies. Finalment també es positiu que s'hagi baixat el nombre de carpes institucionals, que es repetien any rere any i en tots els pobles i que ja l'únic que feien era "fer munt", així com les parades de productes poc especialitzats o de baixa qualitat, que s'han reduït significativament.

 

El negatiu: Un any més no hem sabut de la Fira fins gairebé el dia que es muntava, la informació ha arribat tard, fet que ha provocat problemes amb el trànsit pel desconeixement que en tenien els ciutadans (en el sentit d'evitar això anava la nostra moció d'ara fa un any), també això ha fet que el programa i la senyalització de La Fira "oblides" algunes actuacions, com el  mercat d'oportunitats del Carrer Major. Precisament aquest mercat tampoc ha tingut gaire suport de part de l'Ajuntament, ja que s'ho han hagut de muntar tot els propis comerciants (infraestructura elèctrica i tot el muntatge). Tampoc fou gaire elegant que la comitiva oficial dirigida pel batle obviés aquest mercat d'oportunitats i no hi fes la visita corresponent. S'hauria d'haver millorat la informació perquè el gruix de visitants no es quedes a la zona del Claustre i la Plaça i puges també cap al Carrer Major i Monti-sion.

 

- Els artesans que exposaven dins el Claustre haurien d'haver estat millor identificats en les seves parades a fora; els visitants no tenien gaire clar que allò que veien dedins ho podien comprar a fora i desconeixem si comercialment ha estat millor per ells el format d'enguany que el d'altres anys.

 

- Finalment esperam que econòmicament la Fira d'enguany s'hagi gestionat millor que la de l'any passat, ja que recordam que l'any passat es va pagar amb despesa extrajudicial, ja que que al mes d'octubre el pressupost de fires ja estava gairebé exhaurit; si enguany fan el mateix hauran deixat "el paquet" pel pressupost de l'any que ve, amb el que això suposa de retard en els pagaments i de hipoteca pel nou ajuntament que entri. Per això esperam que donin unes explicacions ben clares i detallades del que ha costat aquesta fira, ja que l'any passat haguérem d'esperar pràcticament nou mesos per tenir-ho mitjanament clar.

 

També ho paga comentar les visites d'autoritats que feren acte de presència a Pollença, tot i que sigui el manco important d'aquest dia. Es va notar que estam en pre-campanya ja que tots els partits feren venir les primeres espases. EL PSOE feu venir al president Francesc Antich, tan poc aficionat a anar per les fires; UM dugué al seu candidat autonòmic, Josep Melià. Pel PP es presentà Maria Salom, candidata al Consell (que descavalcà a Font, Pastor i Rotger), ja que, segons ens digueren, el seu líder José Ramon Bauzà havia anat a Muro (es veu que a Muro no li aproven mocions contra els seus desvarietjos lingüístics). D'Iniciativaverds vingué el conseller Insular de Cooperació, Miquel Rosselló (vol dir que Alternativa per Pollença es posiciona com a referent local d'aquest nou partit?, ho celebraríem). Del PSM vingueren Biel Barceló, diputat i candidat a la presidència del Govern, i Francesca Vives, Consellera de Comerç i Indústria.

 

Destacarem la iniciativa de la Plataforma Pro camins Públics Oberts que aprofitaren la presència de tantes autoritats per reclamar de totes les administracions més fermesa en la defensa dels camins públics i en evitar les usurpacions per part de determinats propietaris de finques colindants. Ho feren d'una manera tranquila i pacífica, i demanaren al batle que compleixi amb la seva obligació de contestar al Defensor del Poble quan reclama informació a l'Ajuntament en defensa dels drets dels discapacitats a circular pels camins públics.

Enllaços

Bloc del PSM de Pollença


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: