"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/12/2010

Rafel Sedano: “L'oferta turística complementària de Calvià necessita urgentment un pla de rescat”

El candidat del PSM-EN de Calvià, Rafel Sedano, veu amb preocupació com afecta la crisi a aquests empresaris i proposa la creació d'una comissió municipal que impulsi mesures directes per al sector, mentre critica durament la passivitat del batle Carlos Delgado 

Rafel Sedano, candidat a batle del PSM-EN, opina que és urgent una reacció institucional per mirar d’aportar solucions al progressiu tancament i traspassos de negocis que hi ha al municipi. D'aquesta manera critica durament l'actitud passiva que demostra tenir l’ajuntament de Calvià, en un moment en què l’oferta complementària de bars, restaurants, sales de festa i el sector del taxi pateixen greument els efectes de la crisi econòmica.

 

El PSM-EN considera que l’Ajuntament de Calvià hauria de constituir una comissió municipal, una mesa de negociació permanent, integrada per representants institucionals i per representants dels diversos sectors afectats per la crisi econòmica. Tot amb l’objectiu d’elaborar propostes resolutives, la primera de les quals hauria de ser la d’impulsar una regulació restrictiva del “tot inclòs”, un producte turístic hoteler cada vegada està més estès. “S'han de reduir els efectes que aquesta xacra provoca entre bars, restaurants, sales de festa i els sector del taxi”. 

 

Aquesta comissió municipal hauria de treballar altres temes vinculats, directament o indirecta, amb aquests sectors que són els més afectats per la crisi, com l’entorn mediambiental, els serveis públics municipals, el transport discrecional, una organització específica de l’oferta turística del municipi a les fires internacionals, promocions turístiques específiques de caràcter estatal. També hauria d'incloure l'oferta cultural de caràcter local,  l’explotació turística de la finca pública de Galatzó, o com pot ser la promoció de programes que incentivin la gestió ambiental a les empreses turístiques. Entre d'altres propostes, Sedano aposta per aquesta última perquè “amb la creació d’una certificació de qualitat ambiental es promocionaria una oferta diferenciada a la recerca de l’excel·lència turística”.

 

El sector turístic complementari està patint molt a causa de la caiguda continuada de la facturació temporada rere temporada. Una  circumstància que provoca una crisi sense precedents entre l’oferta turística complementària. En aquest sentit, el sector hoteler en té una part de responsabilitat, tant pel fet de provocar, amb connivència dels operadors, la contractació de paquets turístics amb clients que tenen poc poder adquisitiu, com pel fet d’incrementar l’oferta anomenada “tot inclòs”.

 

Però, mentre tot això succeeix, el batle Carlos Delgado està “instal·lat en la ciri econòmica a l'espera que li doni un bon resultat al PP, i manté desactivada la maquinària municipal i deixa l'economia en mas del mercat. D'aquesta manera està renunciant a la capacitat d'intervenir i donar una mà a les empreses a través de l'impuls de projectes i iniciatives”.

 

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: