"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/12/2010

PSM-INICIATIVAVERDS no vol que el Palau de Congressos es financiï amb capital exclusivament púbic, i demana que es clarifiqui la situació jurídica de l’actual concessionari

En el plenari extraordinari de l'Ajuntament de Palma previst per demà, dia 30 de desembre, la regidora Nanda Ramon votarà en contra de l'aval públic de 30 milions d’euros que proposen PSOE i PP 

 El PSM-Entesa Nacionalista i INICIATIVAVERDS consideren que el Palau de Congressos de Palma s'ha d'acabar amb inversió privada. Per això, la regidora nacionalista Nanda Ramon votarà en contra de la proposta de PSOE i PP, perquè l'Ajuntament de Palma atorgui un aval de 30 milions d'euros per concloure les obres de la infraestructura abans que se clarifiqui la situació jurídica de la concessió i la continuació de les obres. Aquesta proposta se debatrà demà en un plenari extraordinari de Cort.

 

Des de la coalició PSM-INICIATIVAVERDS consideren que en temps de crisi econòmica i social les administracions públiques han de prioritzar les inversions per millorar les infraestructures destinades a la cobertura social dels ciutadans en comptes d'invertir en un palau de congressos i un hotel, projectes per als quals sí és possible comptar amb la concurrència de la inversió privada.

 

A més, consideren que abans de donar suport a un aval de 30 milions d’euros públics s’hauria de clarificar en quines condicions sortirà el Grup Barceló de la concessió, quines condicions tendria un hipotètic nou concessionari per a l’explotació i, sobretot, quina legitimitat jurídica existiria mentrestant per poder continuar les obres de construcció. Sense aclarir tot això, l’aval de 30 milions només es pot qualificar de fugida cap endavant, inadmissible en tractar-se de doblers públics.

 

El PSM i INICIATIVAVERDS són partidaris d'acabar quan abans les obres de la infraestructura iniciada pel Govern Matas, però no a qualsevol preu. El secretari general del PSM-EN de Palma i candidat de la coalició a la batlia de Ciutat, Antoni Verger, ha afirmat: "El que plantejam, amb responsabilitat, és que és necessari acabar el palau de congressos, d'acord, però també és imprescindible aconseguir que s'acabi la construcció amb inversió privada. Sobretot tenint en compte la dramàtica situació de les arques públiques i les creixents necessitats socials a atendre ara en temps de crisi".

 

“També la responsabilitat ens duu a exigir que sigui la seguretat jurídica la que guiï les actuacions institucionals i la gestió dels doblers públics.”, ha afegit.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: