"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 31/12/2010

Palau de Congressos: Moltes preguntes i alguna reflexió

Article d'opinió d'Antoni Verger al seu blog sobre el Palau de Congressos.Des del PSM-IniciativaVerds consideram que, així com estan les coses, el millor ara és acabar quan abans el Palau de Congressos i hotel annex. Aquell edifici mastodòntic no pot quedar a mig fer. Això no ho discutim.
Tot i assumint això inicialment, trobam que hi ha marge per fer-nos algunes preguntes que ens permetin situar millor el tema

1. Per què el Grup Barceló, que va resultar adjudicatari de la concessió per a la construcció i explotació, assumint el compromís d'aportar 80 millons d'Euros, encara no n'ha aportat ni un a la construcció? Fins a quin punt l'administració li ha de facilitar que se'n vagi sense assumir aquest compromís?

2. Hi haurà un futur nou concessionari per a l'explotació? Amb quines condicions? És viable econòmicament aquesta explotació?
 
3. És realment l'única alternativa que l'administració hagi d'avançar el pagament de 50 millons del govern (fons estaturis, ahir signaren ja els 20 primers) i un aval de 30 millons més de l'ajuntament? Quines garanties hi ha què aquest doblers els recuperarem amb el canon d'explotació a 40 o 50 anys? No és possible trobar un altre inversor privat per acabar la construcció?

4. I més important encara, com podrem explicar que en temps de crisi no tendrem doblers per fer inversions en centres de dia, escoletes, instal·lacions esportives, etc. als barris de Palma perquè els hem dedicat a invertir en fer un palau de congressos...i un hotel !? Com podrem explicar als veïnats d'Establiments que no hi ha doblers per fer les canonades necessàries per dur aigua a zones urbanes, o per posar voreres a la carretera? O parlant més en general, com podrem explicar que no hi ha doblers per contractar professors a educació, per ajudar a la pagesia, pels serveis socials, per a pagar farmacèutics, per a mantenir les polítiques de transport i mediambientals ?
 

En definitiva, el que plantejam, amb responsabilitat, és que és necessari acabar el palau de congressos, d'acord, però també és imprescindible aconseguir que s'acabi la construcció amb inversió privada. Sobretot tenint en compte la dramàtica situació de les arques públiques i les creixents necessitats socials a atendre ara en temps de crisi. 

No trobarem inversors privats per fer o remodelar centres de dia ni escoletes. Això és segur. Sí que podem aconseguir que n'hi hagi per construir un Palau de Congressos i un hotel, siguin els actuals concessionaris obligats per l'aplicació de penalitzacions (no pareix que estiguin molt disposats a complir voluntàriament els compromissos que firmaren) o siguin uns altres concessionaris després d'un nou concurs.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: