"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/01/2011

Sampol proposa que TVE incorpori el sistema multilingüe

El senador nacionalista ha registrat una moció a la Cambra Alta per contribuir a millorar la comprensió de la realitat plurilingüe de l’estat i la promoció del català dins l’oferta televisiva 

Pere Sampol ha registrat avui al Senat una moció en defensa de la promoció i protecció de les llengües minoritzades de l’estat espanyol. El senador del PSM promou una moció per instar a RTVE a incorporar el sistema multilingüe en la seva programació habitual de tots els canals d’emissió, així com la incorporació de la opció de visualitzar els programes en versió original.

 

Amb aquesta iniciativa, el senador nacionalista pretén impulsar mesures que fomentin el respecte i al promoció del plurilingüisme en els mitjans audiovisuals públics, posant en valor la seva vocació de servei públic.

 

“Per desgràcia encara hi ha una incomprensió total cap a la realitat plural lingüística de l’estat espanyol”. Sampol, a més, ha lamentat que els espectadors ara per ara no puguin escollir la llengua en la volen visualitzar els programes.

 

En aquest sentit, el senador del PSM ha indicat que aquesta moció neix amb un doble objectiu. Per una part, el sistema multilingüe ajudarà a la comprensió de la realitat plurilingüe de l’estat. A la vegada que contribuirà a l’aprenentatge de les llengües cooficials”.

 

El català al Senat

 

D’altra banda, Sampol ha recordat que el proper dimarts se celebrarà la primera sessió del Senat on es podrà emprar el català, i la resta de llengües cooficials, una victòria de la qual el senador nacionalista en va ser partícip molt activament. “És un avenç important, tot i que insuficient, ja que no es permet el seu ús en tots els espais de participació dels senadors, tan sols en el torn de defensa de les mocions”. 

 

Cal recordar que aquest fet es produeix arran de l'aprovació, el mes de juliol passat,  de la reforma del Reglament Intern del Senat.


Documents

Moció plurilingüisme TVE (24 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: