"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 14/01/2011

'Als independents amb veu pròpia'

Article d'opinió de Joan Antoni Salas, membre del Consell de Direcció Política del PSM-Entesa Nacionalista, publicat a IBdigital.netHe llegit amb atenció l’escrit de n’Oscar Aguilera, portaveu del col·lectiu d’independents AMB VEU PRÒPIA, amb el mateix interès i respecte com el què ell ha atès la meva explicació sobre el procés de debat i la decisió del PSM de reformular el BLOC per Mallorca, en una nova coalició electoral amb Iniciativa Verds.


Oscar Aguilera presenta una relació d’arguments per tal de que el PSM es replantegi la seva decisió de coalició electoral i obrir els acords electorals d’una manera més ample, com pot ésser ara el BLOC.


Com ja explicava en el meu article sobre el procés de debat del PSM, les meves tesis varen ésser àmpliament derrotades, precisament als diferents òrgans de participació i decisió del PSM vaig defensar la continuïtat del BLOC, així que personalment comparteix les raons de la Plataforma d’independents.


Ara bé el que defens és que la decisió ha estat presa després d’un llarg debat, amb dades, amb aportacions estratègiques, amb reflexions serenes i rigoroses, amb honestedat i lleialtat entre companys i companyes. Defenso idò que els acords i opinions de la gent del PSM és, com a mínim, tan vàlida com el de la resta de gent, i per tant s’ha de respectar.


Seguir ara, amb el debat de quin tipus de BLOC ha de presentar-se a les properes eleccions no fa res més que afavorir el bipartidisme i la dreta, atès que aquest debat l’únic que fa ara és donar arguments mediàtics per aprofundir en el missatge de la fragmentació de l’esquerra nacionalista i ecologista.


La realitat és que la coalició PSM – Iniciativa Verds representa manco partits que el conjunt del BLOC actual, però incorpora una major coherència programàtica i de projecte polític, i això també compta. La realitat és que el projecte viable ara per defensar les sensibilitats progressistes, nacionalistes i ecologistes té un instrument amb plenes garanties de recollir amples suports més enllà dels seus propis militants i simpatitzants. Els independents tenen una indiscutible oportunitat de fer una gran aportació per fer present la veu de la gent progressista i més compromesa a les institucions, ara, sí de veritat el què volem i després de més d’un any de debat, és plantar cara al bipartidisme i a la dreta centralista tenim feina què fer, i si la feim, reeditarem una majoria nacionalista i progressista.

Enllaços

Bloc de Joan Antoni Salas a IBdigital


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: