"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 21/01/2011

'L'olor dels fems'

Article d'opinió d'Antoni Alorda, diputat del PSM-Entesa Nacionalista 

El darrer cas investigat per la fiscalia sobre la gestió d'UM de la recollida selectiva a Mallorca va confirmant les sospites que tenien els actuals gestors sobre l'existència de pagaments injustificats: factures inflades i un servei virtual (però molt ben pagat a un militant d'UM a Manacor) de control de la recollida. Un altre cas greu.

 

La reacció d'UM s'assembla molt a la que va provocar el cessament dels seus càrrecs de govern i ens ha duit en la situació de govern en minoria.

 

 

El PSM d'Inca ha vist clarament que el modus operandi, pel que fa a facturar tones de fems no recollits, recordava el de la presumpta trama detectada a Inca, on sembla prou clar que la concessionària de la recollida ens duia (i cobrava) els fems d'altres pobles, aprofitant que gairebé per tot cobren per fer el servei (amb independència de les tones recollides) i aquí cobraven per tona. La pràctica va ser confessada per un dels xofers de la companyia i corroborada per una notable tasca investigadora de na Xisca Xerloc Vives que constatava que les puntes d'alguns dies eren pràcticament impossibles (ni tan sols amb tots els iglús plens).

 

 

De fet, autoritzada a acompanyar els camions de recollida (amb la policia local), va demostrar que es recollien diàriament moltes menys tones que les que s'havien anat facturant. El cas era tan clar que el govern municipal va canviar d'empresa i de sistema, però mai va reconèixer el frau, ni va recuperar els doblers... Mentrestant, l'empresa concessionària pagava el mòbil d'un regidor... a fi de garantir que estava localitzat (el PP es va negar a aportar la factura del mòbil per sabre quin percentatge de cridades corresponien a feina efectiva en matèria de fems...comprensible). Ara la informació és en mans dels fiscals.

 

L'herència del fems és una altra de les que pagarem molts d'anys els ciutadans (i la pagarem cara). Recordem que el mes d'abril de 2007 (en plena precampanya electoral), PP i UM adjudicaren a TIRME una inversió per uns 400 milions d'euros (són molts de doblers, molts), a dit, sense cap mena de concurrència, que no sabem si hauria comportat baixes considerables, i ampliaren la concessió que té fins a l'any 2041, el 2041! Una decisió que ha comportat un increment brutal de la tarifa domèstica de fems.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: