"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/01/2011

El PSM-EN proposa a la resta de partits un acord preelectoral per la transparència i l’austeritat

Els nacionalistes volen un compromís de totes les forces per eliminar “les pràctiques corruptes i clientelars” i per reestructurar l’Administració i reduir càrrecs públicsEl PSM-Entesa Nacionalista ha fet avui una proposta oberta a la resta de partits polítics amb representació parlamentària per tal d’acordar un compromís per a la implantació progressiva d’una reforma en profunditat de l’estructura institucional i burocràtica del país, que hauria de comportar l’aprofundiment en la tasca iniciada durant aquesta legislatura per simplificar aquesta estructura i fer-la més transparent, i procurar una reducció significativa de càrrecs públics. Aquesta proposta ha estat aprovada en la reunió del Consell de Direcció Política dels nacionalistes, celebrada avui a Inca.

 

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació, considera que “en l’actual situació de crisi econòmica i social, i de dèficit públic de les administracions públiques, calen mesures valentes i ambicioses per reduir el dèficit públic i sostenir i millorar les polítiques públiques que mantenen l’estat del benestar i estimulen la recuperació econòmica”.

 

Barceló afirma que aquestes mesures “han de començar per aplicar la transparència i l’honestedat en la pràctica política, tot desterrant les pràctiques corruptes i clientelars que han imperat en aquest país quan la dreta ha governat”. I ha llençat la proposta per un compromís de totes les forces polítiques per completar l’estructura institucional prevista en l’Estatut, tot enfortint els nivells local i insular i aprimant l’estructura administrativa i burocràtica de la Comunitat Autònoma, de manera que es pugui reduir de manera significativa el nombre d’alts càrrecs de l’Administració. La proposta inclou la supressió de les duplicitats polítiques i administratives, i té com a objectiu incrementar l’eficiència del sector públic del país.

 

El dirigent nacionalista considera que “si aquest compromís és assumit pel conjunt de forces polítiques del país cobrarà molta credibilitat i contribuiria a evitar que la propera campanya electoral abundi en el descrèdit de la gestió política”.

 

Biel Barceló ha recordat que al llarg de la present legislatura l’actual Govern de Pacte ja ha començat aquesta tasca, ja que s’han suprimit més d'un centenar de càrrecs de designació política. A més, l’entrada en vigor de la llei del sector públic implicarà també una disminució. “En concret, en les conselleries dirigides pel PSM-EN i per INICIATIVAVERDS s’han suprimit una desena de consorcis, fundacions i empreses públiques i, per exemple, l’assumpció de la Conselleria de Medi Ambient va comportar la supressió del 50% d’alts càrrecs”. Barceló també recorda l’acord de reduir els sous polítics entre un 5 i 10% (sous que estaven congelats des de l’any 2008).

 

El secretari general del PSM-EN ha afirmat que “la complicada situació actual recomana continuar per aquest camí, tot augmentant l’abast i l’ambició de les mesures, i fer-ho amb la tranquil·litat i la seguretat que donen el consens polític i la perspectiva de comptar amb una legislatura per endavant”.

 

Els nacionalistes insisteixen que la proposta s’ha d’emmarcar en una reestructuració institucional i burocràtica que afecti el repartiment de competències i l’eficiència de la funció pública. El PSM-EN aposta per l’administració única, la subsidiarietat i el principi democràtic, amb un alt protagonisme dels consells com a institució de referència a cada illa, els ajuntaments com als més propers al ciutadà, i reduir el nombre d’ens públics.

 

El PSM-EN també ha reiterat avui el seu compromís amb l’autogovern i amb l’estat del benestar, i denuncia els intents d’afeblir-los sota l’excusa de la crisi econòmica.

 

 

D'altra banda, Biel Barceló ha fet declaracions als mitjans de comunicació sobre la coalició PSM-INICIATIVAVERDS i sobre les converses per incorporar altres formacions polítiques:

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: