"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/01/2011

El PSM d'Inca reclama la creació d'una plaça de tècnic de patrimoni, que ja estaria dotada pressupostàriament

Els nacionalistes presenten una al·legació als pressuposts municipals per demanar el compliment d'aquest compromís de plenari
El PSM d'Inca ha presentat una al·legació al pressupost municipal per tal de demanar que la plaça de tècnic d'arxiver ampliï les seves funcions i incorpori les de tècnic de patrimoni. En aquest sentit, els nacionalistes recorden que aquesta operació no suposaria cap despesa extraordinària a les arques municipals donat que aquesta plaça ja està dotada pressupostàriament, tot i que encara no ha estat convocada.

 

Andreu Caballero, regidor del PSM a l'Ajuntament d'Inca, posa de manifest que "el mes de març del 2010, el nostre grup municipal va presentar una moció per demanar a l'equip de govern municipal que adoptàs mesures eficients per protegir i posar en valor el patrimoni històric d'Inca. La destrucció del talaiot de s’Avancar o el mal estat de conservació en què es troben alguns béns immobles d'interès patrimonial, com ara les cases de Son Bordils, així com d'altres esdeveniments de caràcter positiu, com la tramitació de la revisió del Catàleg de patrimoni, feia necessari emprendre accions en favor del patrimoni històric".

 

El regidor nacionalista recorda que "una de les mesures proposades va ser la creació d'una plaça de tècnic de patrimoni que tengués cura de preservar i difondre el patrimoni històric del municipi. Perquè aquesta iniciativa no suposàs una despesa nova a l'Ajuntament d'Inca, oferírem la possibilitat d'ampliar una plaça ja existent, la de tècnic arxiver, que ja estava dotada pressupostàriament; aquesta és una opció que es dóna a altres municipis. El compromís de l'equip de govern va ser estudiar aquesta proposta abans de finalitzar l'any 2010". En aquest sentit, el regidor nacionalista explica que "han transcorregut més de 9 mesos i l'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca no ens ha donat cap resposta, per això hem aprofitat l'avinentesa de la tramitació dels nous pressuposts municipals i del catàleg de plantilla per presentar una al·legació on demanam incorporar les funcions de tècnic de patrimoni a les de tècnic d'arxius".

 

Finalment, Andreu Caballero manifesta que “el patrimoni arqueològic és una riquesa cultural fràgil i no renovable que necessita d'unes polítiques de protecció i de conservació per tal d'evitar qualsevol destrucció, degradació o alteració per modificació de qualsevol monument o conjunt arqueològic, així com del seu entorn. Els poders públics han de garantir la conservació i la promoció de l'enriquiment del patrimoni històric perquè puguin ser gaudits per la ciutadania i perquè puguin ser transmesos en les millors condicions a les generacions futures”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: