"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/01/2011

El PSM-EN de Marratxí rebutja la gestió de Bauzà per "malbaratadora i irresponsable"

El grup nacionalista al consistori votarà en contra dels pressupostos per 2011 que l'equip de govern presentarà demà en sessió plenària perquè no contemplen mesures reals per combatre el dèficit municipal i mantenen els privilegis del batle i els càrrecs públics 

El PSM-Entesa Nacionalista de Marratxí votarà demà dimarts en contra dels pressupostos del municipi per a l’any 2011. Està previst que durant la sessió plenària de demà l’equip de govern municipal dugui a debat els comptes previstos per al proper curs econòmic.

 

El portaveu del grup municipal del PSM-EN a l’Ajuntament de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, considera “irresponsable” la mala gestió econòmica duta a terme pel consistori, mentre el batle, també president dels populars de les illes, es mostra incompetent per aplicar les mesures d’austeritat a Marratxí que, en canvi, sí proclama i defensa en altres àmbits.

 

Canyelles mostra la seva preocupació per la mala gestió econòmica de l’equip de govern i lamenta que aquest, no tengui voluntat d'aplicar mesures d'austeritat i reduir càrrecs de confiança i dedicacions exclusives que ajudin a corregir  la difícil situació econòmica de l'ajuntament.

 

“És incoherent i malbaratador que hi hagi fins a 14 càrrec de confiança i 6 regidors amb dedicació exclusiva”. Cal recordar que José Ramon Bauzà va rebutjar l’aplicació de mesures per reduir el dèficit municipal -xifrat amb 6,7 milions d'euros el 2009- i proposades pel regidor del PSM, com per exemple l’eliminació d’un 25 % dels càrrecs de confiança, mentre ell mateix i el seu partit les defensaven com a oposició per a l’Ajuntament de Palma.

 

Joan Francesc Canyelles rebutja frontalment la consideració de “dedicació exclusiva” del sou del batle. Els nacionalistes entenen que, des que va ser nomenat com a president del PP (el passat mes de setembre de 2009), els marratxiners estan pagant amb doblers públics la seva dedicació al partit Popular.

 

Com a batle, Bauzá té dedicació exclusiva de 65.000 € bruts anuals per desenvolupar la seva feina amb exclusivitat a l’Ajuntament de Marratxí, al servei dels marratxiners i marratxineres. D’aquesta dedicació exclusiva del batle se’n fan a càrrec dels pressuposts del propi Ajuntament, i en conseqüència és pagada per tots els ciutadans de Marratxí. Des del PSM-EN addueixen que, només va a l'Ajuntament un cop per setmana (si l'agenda ho permet).

 

Al mateix temps, Canyelles afirma que "és injust que els ciutadans de Marratxí, de tots els colors polítics, paguem la dedicació exclusiva del batle perquè aquest es dediqui de forma partidista al PP de Balears". El regidor nacionalista recorda que a principis del passat 2010 el grup municipal del PSM va presentar una moció per tal que el batle renunciés a la dedicació exclusiva i delegés en altres regidors les seves funcions. Una moció va ser rebutjada per la majoria conservadora.

 

A més, el PSM de Marratxí mostra, una vegada més, el seu rebuig a l’exagerada pujada dels impostos aprovada per l’Equip de Govern (PP) – IBI urbana i rustica un 47% i l’impost de circulació un 25 % - aprovada el 2008, i que encara desestabilitza i agreuge les dificultats econòmiques de les famílies marratxineres.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: