"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/01/2011

Sampol proposa suprimir les diputacions per eliminar despesa pĂşblica

El senador nacionalista ha registrat un plec d’esmenes a la Llei d’Economia Sostenible per limitar la remuneració d’alts executius, eliminar els privilegis de la noblesa, lluitar contra el frau fiscal i l’economia submergida, i ajudar a les PIMEs en el pagament de l’IVA 

El PSM-Entesa Nacionalista aposta per la racionalització de l’administració i l’aplicació de mesures que previnguin el frau fiscal i en conseqüència l’empobriment de les arques públiques. Per tant, el senador nacionalista, Pere Sampol, ha registrat aquest dilluns un paquet d’esmenes a la Llei d’Economia Sostenible que la setmana vinent iniciarà el seu tràmit al Senat.

 

“Proposam la mesura més ambiciosa per reduir la despesa pública: eliminar totes les diputacions provincials de l’estat espanyol, i per tant equiparar el nombre de províncies amb el de comunitats autònomes”. Sampol ha registrat un esmena perquè el govern espanyol impulsi un projecte de llei orgànica per establir una nova divisió provincial amb l’objectiu d’evitar duplicitats administratives i racionalitzar la despesa pública.

 

Biel Barceló, per la seva banda,  durant la compareixença davant els mitjans, ha recordat que un dels objectius estratègics dels nacionalistes és l’enfortiment del sector públic a través de l’aplicació de mesures que bloquegin les activitats fraudulentes, tal i com ja va apuntar el partit durant el darrer Consell de Direcció Política, celebrat el passat dissabte a Inca.

 

D’altra banda, el senador nacionalista proposa incloure dins la Llei d’Economia Sostenible “una limitació dràstica”, en paraules del senador del PSM-EN, de la remuneració dels consellers i alts directius d’empreses i societats que no podrà excedir de la quantitat equivalent a cinquanta vegades el salari mínim interprofessional.

 

“Si aconseguíssim fer aflorar l’economia submergida s’acabaria la crisi econòmica i les institucions tornarien a disposar de la liquiditat perduda”. Pere Sampol es mostra així de contundent arran de l’esmena que ha registrat sobre l’existència gairebé normalitzada i continuada del frau, que situa entre el 20 i el 25 % del PIB el nivell de frau fiscal i economia submergida.

 

En el mateix sentit, Sampol proposa mesures per lluitar contra els paradisos fiscals i les exempcions de les que gaudeixen persones i entitats situades en països o territoris considerats paradisos fiscals.

 

Pel que fa a les petites i mitjanes empreses, el senador nacionalista considera de justícia que les empreses de reduïda dimensió o els treballadors autònoms puguin efectuar el pagament dels impostos de societats en el moment del cobrament dels imports rebuts. “La morositat de les pimes s’agreuja amb aquest sistema de retribució dels impostos que afavoreix l’empresa morosa i castiga la proveïdora”.

 

A més, Sampol proposa eliminar certs anacronismes com els privilegis derivats dels títols nobiliaris que encara existeixen “per evitar més càrregues innecessàries a l’administració pública”. 

 

Està previst que la llei iniciï el tràmit al Senat el proper dimarts 1 de febrer, a través de la comissió d’Economia, a la qual pertany Sampol, per després sigui debatuda en sessió plenària a partir del dia 8 del mateix mes.

ťEnllaços

VĂ­deo de la roda de premsa


Documents

Esmenes a la Llei d'Economia Sostenible (73 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: