"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/01/2011

El Punt d’Informació Ambiental rep prop de 17.000 consultes l’any

Es consolida aquest servei de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat amb un increment del 12% més de consultesEl director general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, David Abril, acompanyat pel cap del Servei de Qualitat Ambiental, Guillermo Chacártegui, i la responsable del Punt d’Informació Ambiental (PIA), Catalina Bordoy, explicà el passat 24 de gener el balanç del Punt d’Informació Ambiental (PIA) corresponent a l’any 2010.

 

Els resultats mostren com aquesta àrea de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat va atendre durant l’any 2010 gairebé 17.000 consultes ambientals presentades pels ciutadans de les Illes Balears i també des de l’exterior. Aquesta dada representa un increment del 12,5 per cent respecte de l’any anterior, amb 15.065 consultes. D’aquesta manera, es reforça l’evolució creixent de les consultes canalitzades a través del PIA i es consolida aquest servei com a punt de referència en la informació ambiental de les Illes Balears a través de les vies web, telefònica o presencial.

 

El PIA neix, el juliol de 2003, com a resposta a les necessitats d’informació ambiental detectades en la població, resident i turista, de les Illes Balears. A dia d’avui, totes les comunitats autònomes disposen d’un servei d’informació ambiental que assegura el compliment de les Directives europees al respecte.

 

Entre els principals objectius del servei, cal destacar:

• Afavorir l’accés a la informació ambiental de la societat de les Illes Balears a través del desenvolupament de serveis d’informació ambiental adaptats a les necessitats dels usuaris potencials i l’àmplia difusió dels mateixos.

• Convertir-se en el nexe de connexió entre la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i la societat balear, promovent la comunicació i la participació pública.
• Afavorir el compliment de la normativa existent en matèria d’informació ambiental.

 

Les preguntes més freqüents presentades al PIA fan referència a l’ús de refugis i àrees recreatives, si bé el ventall de temàtiques és molt ample: autorització de cremes, residus, publicacions de la Conselleria, contactes, tramitacions i procediments administratius, etc.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: