"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/01/2011

PSM i INDI volen destinar a Finestra al Sud els 12.300 euros que estalvien a l'Ajuntament amb la renuncia a la seva dedicació parcial

PP i PSOE pactaren a principi de legislatura les dedicacions i les retribucions dels regidors i dels grups polítics sense comptar amb el parer del PSM i INDI Els grups municipals del PSM i dels Independents d'Inca volen que els 12.300 euros que han estalviat a l’Ajuntament d’Inca en l'exercici pressupostari de l'any 2010 per haver renunciat a la seva dedicació parcial comuna es destinin a l'entitat inquera de comerç just Finestra al Sud. En aquest sentit, ambdues formacions han presentat una moció conjunta que serà debatuda al plenari que ha de celebrar-se divendres.

 

Cal tenir present que, en dues ocasions anterior, PSM i INDI ja presentaren mocions similars que foren aprovades amb els 3 vots favorables dels regidors del PSM i Independents d'Inca, i l'abstenció dels grups municipals del PP i del PSOE. Així, l'any 2008, es demanà que aquests diners fossin destinats al menjador social i, l'any 2009, la proposta va ser fer aquesta aportació al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i a la Fundació Deixalles.

 

Nacionalistes i independents recorden que PP i PSOE pactaren a principi de legislatura les dedicacions i les retribucions dels regidors i dels grups municipals sense comptar amb el parer dels grups minoritaris. Així, a la sessió extraordinària celebrada en data 29 de juny de 2007, el Ple de l’Ajuntament d’Inca aprovà una proposta de la batlia per aprovar les dedicacions exclusives i parcials i les seves retribucions que en el seu punt cinquè deia: "Acordar que els grups municipals, per cada tres regidors de que disposin en el Consistori, puguin designar un regidor que serà declarat pel ple en dedicació parcial del 70% de la jornada habitual dels funcionaris de la Corporació i una retribució de dotze pagues anuals per import íntegre mensual de 1.837,50 euros. Aquells grups municipals que no disposin de tres regidors es podran agrupar per designar de mutu acord el regidor que ha de ser declarat en dedicació parcial. En conseqüència es podran declarar en dedicació parcial dos regidors del grup municipal PSIB-PSOE i un regidor designat de comú acord entre els grups municipals Bloc per Inca (ara PSM) i Independents d’Inca".

 

Des de començament de legislatura, PSM i INDI determinaren de mutu acord renunciar a aquesta dedicació parcial i estalviar més de 12.000 euros anuals a l'Ajuntament d'Inca. Posteriorment, també de manera conjunta, les dues formacions decidiren que els diners estalviats podrien destinar-se a entitats que actuen en favor de la cooperació, la solidaritat i el benestar social.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: