"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 01/02/2011

'Blanquerna i la mobilitat com a eina transformadora'

Article d'opinió de Nanda Ramon, vicesecretària general del PSM-EN i regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política LingüísticaSens dubte la mobilitat ha estat una de les apostes principals del Govern i de l'Ajuntament, perquè creim que és una eina de transformació social de primer ordre. L'impuls a bona xarxa de carrils bici, la creació dels eixos cívics o les primeres passes del tramvia són decissions de les quals em sent molt orgullosa d'haver participat; no només plantegen una nova forma de moure'ns, més sostenible i respectuosa, sinó que volen contribuir a un nou model de Ciutat, més humana, més amable.

 

Al Ple d'ahir vàrem viure un interessant debat sobre la peatonalització de Blanquerna, un assumpte en què el PSM sempre hem mostrat una posició tan ferma com estudiada i participada per veïnats, comerciants i visitants: des de bon principi vàrem rebutjar l'apedaçat que suposava la semipeatonalització. Estam segurs que la peatonalització total d'aquest eix cívic el convertirà amb el temps en un atractiu passeig comercial, dinamitzarà econòmicament la zona, alhora que contribuirà a crear-hi una estructura comunitària més forta.

 

És clar que els principis sempre són difícils, i que els canvis sempre plantegen problemes; diverses entitats han intervengut en el plenari per plantejar les seves reserves. Se les ha d'escoltar, incorporar les aportacions que es puguin incorporar, mirar de minimitzar els inconvenients inicials, i explicar-los millor les avantatges que hi ha darrera una decissió municipal ben fonamentada per estudis tècnics; però diverses intervencions a favor de la decissió presa ens demostra que no anam desencaminats, i que el rumb pres és bo.

 

Hi ha un argument que tot i estar molt mastegat em sembla molt exemplar: la peatonalització del carrer dels Oms va ser motiu de duríssimes controvèrsies de tot d'una; però qui defensaria ara que hi tornassin a passar els cotxes? No estan molt contents els comerciants i els veïnats? Sense vocació sibil·lítica, estic segura que la seqüència es repetirà a Blanquerna. I qui vulgui ara fer-ne batalla política per treure rèdit electoral de les normals reticències veïnals inicials farà un mal favor a la Ciutat.

Enllaços

Web Nanda Ramon


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: