"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/02/2011

Biel Barceló: “mentre la dreta es divideix, nosaltres sumam per construir el país”

El dirigent mallorquinista és proclamat candidat de la Federació PSM-Entesa Nacionalista, després que el CDP hagi aprovat l’acord amb Entesa per MallorcaLa Federació PSM-Entesa Nacionalista ha proclamat avui Biel Barceló com a candidat a la Presidència del Govern. La federació nacionalista integrada pel PSM de Mallorca, el PSM de Menorca i l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE), a més d’agrupacions locals com ara Unió Independents d’Artà i Assemblea per Sant Joan, ha celebrat avui al Parc Bit de Palma la Convenció Federal per preparar les properes eleccions al Parlament de les Illes Balears. En l’acte han intervingut els candidats d’ENE al Parlament (Maurici Cuesta) i del PSM de Menorca al Parlament (Nel Martí) i al Consell (Maite Salord). També ha intervingut el candidat del PSM de Mallorca al Consell (Joan Font), i ha tancat l’acte Biel Barceló.

 

 

Barceló ha afirmat que la Federació PSM-Entesa Nacionalista, amb presència a totes les illes, és “l’única força política capaç de fer front a un bipartidisme empobridor d’un PP i un PSOE que no creuen en les Illes Balears com a país, i som els únics que podem aturar un govern de la dreta”. Del PSOE ha criticat que hagi “claudicat” davant els poders financers i que estigui aplicant, des del govern espanyol, polítiques neoliberals (ha fet referència a la reestructuració del sistema financer i a la política energètica). Del PP ha criticat la seva “deriva cap a posicions cada vegada més centralistes i antimallorquines”, amb “líders que han fet bandera de la seva ignorància” (en referència al president popular, J.R. Bauzá). I ha afegit que “mentre PP i PSOE discuteixen si els seus imputats en casos de corrupció han d’anar en llistes o simplement han d’anar a declarar als jutjats, nosaltres som els únics que podem dir amb el cap ben alt que no en tenim cap, d’imputats, ni dins ni fora de les llistes”.

 

El Consell Polític del PSM-EN aprova l’acord amb Entesa per Mallorca

 

Prèviament a la reunió de la Convenció Federal, el Consell de Direcció Política del PSM-EN de Mallorca aprovava la proposta d’acord amb Entesa per Mallorca, que té dos punts principals: en primer lloc, incorporar a Entesa a la coalició PSM-INICIATIVAVERDS. En segon lloc, impulsar, immediatament després de les eleccions de maig, un “procés per convergir en un projecte polític gran, estable i sòlid”, que reunifiqui l’espai del mallorquinisme progressista. La proposta ha estat aprovada per un 84% dels vots favorables, front a un 12% d’abstencions i un 4% de vots en contra.

 

Biel Barceló s’ha referit a aquest acord en el seu discurs: “mentre la dreta es presenta més dividida que mai, amb escissions del sector regionalista, i els regionalistes no s’entenen entre ells, nosaltres avui sumam i feim créixer el nacionalisme progressista per construir el país”.


Documents

Acord per a un projecte de futur del PSM-Entesa Nacionalista i Entesa per Mallorca (48 KB)
Declaració de la Convenció de la Federació PSM-Entesa Nacionalista (54 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: