"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 04/03/2011

‘Que els corruptes tornin els doblers!’

Post del bloc d’Antoni Verger, candidat del PSM-INICIATIVAVERDS a la Batlia de PalmaEls darrers dies es van coneixent a través dels mitjans de comunicació una sèrie d'informacions que posarien de relleu un fet. Doblers públics de l'Ajuntament de Palma eren destinats de manera massiva i sistemàtica per alts càrrecs d'UM cap a activitats de naturalesa purament partidista fins que aquest partit va ser expulsat pel PSIB i el BLOC del govern municipal el febrer de 2010.

 

Uns fets molt greus, que haurien estat ja confessats per alguns ex alts càrrecs d'UM, i què tenen una clara connexió amb uns altres fets també investigats, succeïts a l'anterior legislatura al Consell de Mallorca, en què també doblers públics acabaven servint per pagar sous a persones que desenvolupaven feines proselitistes en favor d'UM.

 

Investigacions, indicis i sospites vàries sobre aquest i altres casos semblants que afecten a PP i a UM ja fa molt de mesos que es van descobrint davant la opinió pública, i jo mateix, com a participant a tertúlies en què se comenta l'actualitat política a diversos mitjans de comunicació, he intentat enunciar diverses vegades l'argument de què la ciutadania agrairia enormement un gest polític per part d'UM en què assumís el compromís clar i rotund de RETORNAR AQUESTS DOBLERS cap a les arques públiques si se demostràs que se desviaven cap a finalitats purament partidistes.

 

Idò bé, aquest senzill argument, per jo molt evident, i que al meu entendre faria una mica més creïble davant els contribuents el propòsit d'esmena i els bons desitjos i intencions que solen manifestar els dirigents de la "nova" UM (ara Convergència IB), sol ser rebut pels meus companys contertulians militants d'UM amb improperis, desqualificacions polítiques i personals, i sobretot nirvis, molt de nirvis. Entre les moltes coses que m'han etzibat, l'únic que es podria qualificar d'argument és allò de què la corrupció és cosa de persones concretes i que UM o PP, com a partits, no poden ser corruptes ni responsables del que fan els seus militants quan són al càrrec. Però és que estam parlant de casos en què se denuncia, com a l'operació "Picnic", que s'han pogut pagar molts de sous amb doblers públics per fer una feina de proselitisme polític en favor d'UM! UM com a partit era el beneficiari d'aquests doblers, impulsant amb doblers de tots les seves campanyes electorals i distorsionant així, injustament, els resultats electorals.

 

Si la voluntat de rectificar aquestes conductes és real i sincera, si Convergència de les Illes Balears i les persones que la dirigeixen volen ser creïbles amb les seves promeses de regeneració i de ruptura amb les maneres de fer d'una "antiga" UM a on tots ells militaven, si realment se'n volen desvincular de persones com MªAntònia Munar o Miquel Nadal que han conduit UM pel camí de la corrupció, i si volen que els mallorquins pensem que estam davant alguna cosa més que un simple canvi de sigles, ja és ben hora que Josep Melià i cia compareguin públicament, reconeguin que les coses a UM no es feien bé, demanin sincerament perdó a la ciutadania d'aquest país, i sobretot, demostrin que el seu penediment és sincer manifestant la seva intenció de reparar el mal que han causat, és a dir, assumint el compromís públic de TORNAR ELS DOBLERS a les institucions si se demostra que aquests doblers dels ciutadans servien per sufragar campanyes i actes partidistes.

 

No serveix de res demanar perdó si els ofesos, o sigui, els contribuents, o també els militants d'altres partits com el PSM que mai hem jugat amb les cartes marcades, no veim la intenció clara de fer tot el possible per reparar el mal causat, en aquest cas, TORNAR TOTS ELS DOBLERS PÚBLICS que se demostri que s'han desviat. Lògicament, la mateixa consideració i demanda s'haurà d'exigir al PP si es vol desvincular de manera creïble de l'era Matas i de casos que hem anat coneixent com el presumpte pagament amb doblers públics d'actes electorals al Palma Arena, del presumpte pagament amb doblers públics d'enviaments electorals per Eivissa, i qualsevol altre.

 

Aquest és un autèntic clam popular. QUE ELS CORRUPTES TORNIN ELS DOBLERS! Quan els casos de corrupció han significat l'enriquiment de persones individuals evidentment són aquestes les que han de tornar els doblers que se n'hagin pogut endur, i així ho haurien d'establir en la mesura del possible les sentències judicials. Però quan els beneficiaris de la corrupció són els partits polítics, com al cas "Picnic", són aquests els que han d'assumir la seva responsabilitat i assumir el retorn dels doblers. Tant de bo Melià i cia. estiguin a l'alçada i no deixin orfe a un segment important de l'electorat mallorquí que vol i mereix una alternativa electoral nacionalista de centre dreta honesta.

Enllaços

Bloc d'Antoni Verger


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: