"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 07/03/2011

'Que tornin els doblers'

Article d'opinió d'Antoni Alorda, diputat del PSM, publicat aquesta setmana al diari Ultima HoraEl nombre d'implicats en les investigacions judicials per casos de malversació és espectacular. Les dades que han transcendit sobre els recursos públics que PP i UM poden haver desviat a la pròpia campanya electoral: personal, enviaments, càterings, el cas de l'òpera, etc., han pogut influir fins i tot en els resultats; així ho denuncia un PP indignat... però només pel que fa a UM... Per ventura no se'n temen que, en assenyalar el gep dels altres, mostren el seu.

 

Tanmateix, quan els hi demanes que el propi partit, a partir de la informació que coneixen (i ells n'han de tenir, o en poden tenir, molta), s'avanci en depurar responsabilitats i tornar doblers, se sulfuren, apel·len a la presumpció d'innocència i s'asseuen a esperar resolucions judicials. Qui dies passa... No oblidem que el PP s'ha quedat els doblers del suborn del túnel de Sóller perquè el delicte havia prescrit. Se'ls ha quedat!

 

No hi ha cap reacció de motu proprio per recuperar credibilitat, al contrari, encara parlen de persecució... i Bauzà reivindica la grandesa de l'era Matas... Les demandes a UM perquè actués amb fermesa quan encara era al govern foren debades, hi hagué un moment en què el PSOE hagué de triar entre uns socis o altres. Melià ha insistit durant mesos que no entenia l'expulsió del govern, que no hi havia motiu, que ho entén ara?

 

PP i UM estan apercebuts de què poden haver de dipositar una fiança per respondre de l'enriquiment il·legal del partit a costa de les arques públiques, seria una passa d’enorme rellevància.

 

La reacció d'UM, en sentir-se acorralada, té tocs esperpèntics: no en volen sabre res i creen un altre partit. Ara? A Melià li ha sortit un tonada autiana: "Que yo sólo pasaba, pasaba por aquí". Fa tard. Fa un any que dirigeix UM, la tàctica de negar el passat pretenia ser prudent i ha resultat funesta.

 

El regionalisme/nacionalisme conservador a Mallorca  té un espai, més encara davant el tàndem Bauzà/Delgado, veurem qui l'ocupa i com. I quan. Que tengui sort. Però, en tot cas, cal depurar totes les responsabilitats polítiques i penals que pertoquin.

 

Qui fuig de les responsabilitats de bades corr. O així ho volem pensar, tot i que, segons les enquestes, pot parèixer que el PP té cera del corpus. Veurem fins quan. Hem de convenir que seria una paradoxa delirant que la desfeta d'UM acabés beneficiant al PP.

 

 

Antoni Alorda, PSM


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: