"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 07/03/2011

'Darrers dies, carnaval, màscares, caretes, carotes…'

Article d'opinió de la vicesecretària del PSM-Entesa Nacionalista.Les rues, ruetes, disfresses i festes de carnaval, agradaran més o menys, hi participarem molt o poc, o només anirem a mirar; però sincerament crec que són necessàries. A nivell personal i sobretot a nivell social és bo, encara que només sigui una vegada a l’any, mirar les coses d’una altra manera i aprofitar per riure’ns de nosaltres mateixos, del món i de la bolla.

 

Altres desfilades

Però aquests darrers dies també hi ha hagut altres desfilades. El PP ha fet desfilar per Palma (no duien disfressa, però si trajes i alguna careta –o carota-) representants del partit de tot l’estat. Per les imatges que he pogut veure, els participants d’aquesta desfilada estaven tant o més satisfets que els de les rues; i entre els espectadors – que com en els de la rua hi ha més diversitat- gent fent mamballetes, rialles, ..., però també alguna cara d’espant. Com la que se’ns va quedar a molts en sentir Jose Ramón Bauzá dient que el govern de Jaume Matas va ser una “demostració de gestió i de realització d’innumerables inversions”. Una demostració de gestió? ... Si hagués fet aquesta afirmació vestit de frac enmig de la Rua, tothom hagués entès que estava criticant la gestió de Matas; però no duia frac, duia traje. Com pot un home que no va disfressat, que vol ser president, fer una afirmació com aquesta? Què vol dir que si ell arriba a ser president ho farà igual que en Matas? Que permetrà des d’horts amb planters de capses de cola-cao fins a construccions de velòdroms on no hi poden ni voltar les bicicletes de tan mal fet que està? Amb molta benevolència podríem concloure que quan va dir aquestes coses no es trobava bé o no duia un bon dia, però molt me tem que la cosa no va per aquí. S’ho hauria de fer mirar aquest senyor i, si no ho fa, llegir qualque diari de tant en tant per veure a on han arribat Jaume Matas i bona part del seu govern amb les seves demostracions de poder: les anades i vengudes dels jutjats són una demostració de què la gestió no era la que tocava fer.

 

I la del PP no ha estat la única desfilada. La gent d’UM també desfila –més aviat corr- per donar-se de baixa i fer desaparèixer qualsevol rastre de lligam amb el passat (en anar a Plaça, fixau-vos que part damunt es Reda ja no hi ha el cartell al balcó). La veritat és però que aquesta desfilada ha provocat més unanimitat de reacció entre el públic: quasi tothom ha quedat bocabadat –com hi quedàrem en veure la justícia entrar a escorcollar el partit-. UM es reuneix i en acabar la reunió UM no existeix. Però UM existeix; en aquest moments – dia 6 de març vespre- UM continua a la llista de partits polítics d’Espanya (i no és un llistat antic perquè uns llocs més amunt hi apareix la Lliga Regionalista de’n Jaume Font): per tant UM existeix. També s’ho hauria de fer mirar el ja-no president d’UM: si realment ell i el seu equip no en sabien res de les acusacions que pesen sobre molta gent del partit, per què no obri una investigació interna, depura responsabilitats i defensa la militància que de bona fe creia amb UM, abans de tancar la paradeta?

 

Després de carnaval: Quaresma

El carnaval passa i dóna pas a la quaresma, temps de conversió, reconciliació i de canvis d’actituds i d’actuacions. I en política es fa necessària una bona reflexió, i parl de reflexió i no de penitència ja que aquesta pertoca als jutges. Per carnaval tot s’hi val, per quaresma com en política no.

 

Resposta anticipada

I com que m’imagin què pensarà (i me dirà) una bona amiga que tenc dins el PP, vet aquí la meva contesta: No!, ni n’hi ha pertot, ni tots som iguals.

 

 

Joana Lluïsa Mascaró Melià

Vicesecretària general del PSM-EN


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: