"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/04/2011

PSM-IV-ExM impulsarà una llei d’acollida

La coalició ha presentat avui davant l’Obra Cultural Balear les prinipals línies d’actuació de cara a la propera legislatura en defensa de la llengua i la cultura pròpiesEl candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, s’ha reunit avui amb el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, per analitzar l’actual legislatura i els reptes que afronten tant l’entitat com la coalició. A la trobada també hi ha assistit la Directora Insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, i el Director Insular de Cultura, Maties Garcias, el diputat Miquel Àngel Llauger i el coordinador de l’OCB, Tomeu Martí.

 

La coalició ha presentat les principals actuacions en l’àmbit cultura i de defensa de la llengua pròpia evidenciant que la prioritat és la de donar continuïtat a l’acció de govern que s’ha duit a terme aquests darrers quatre anys. En aquest sentit, Biel Barceló ha recordat la importància d’haver gestionat les àrees de Política Lingüística i Cultura tant a l’Ajuntament de Palma, com al Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears.

 

En matèria de llengua, la coalició es marca com a repte principal el desenvolupament del Pla General de Normalització Lingüística. En la mateixa línia, és una prioritat per a la coalició impulsar una Llei d’Acollida que estableixi mecanismes coherents i unitaris en els processos d’acollida de les persones immigrants. Tot això, amb l’objectiu d’aconseguir la seva plena integració social, lingüística i cultural, i que el català, com a llengua pròpia de les Illes Balears, esdevingui la llengua d’acollida i de cohesió social.

 

A més, la dinamització lingüística als municipis és un objectiu a complir de cara als propers anys un cop s’ha demostrat la gran eficiència dels programes de dinamització impulsats des de les àrees de Política Lingüística. Ara és el moment d’estendre-ho als municipis amb la creació d’ajudes per dotar dels recursos humans i econòmics necessaris i desenvolupar la tasca dels dinamitzadors de forma coordinada amb els programes d’acollida.

 

Tot i això sense oblidar la necessitat de garantir a tots els ciutadans que puguin utilitzar la llengua catalana en qualsevol àmbit públic, i en especial en les relacions amb els empleats públics. Pel que fa a la cultura, la coalició es planteja que aquesta, i totes les seves manifestacions, recuperin l’espai central i de vertebració del territori, donant continuïtat a les actuacions dutes a terme aquesta legislatura amb el suport de les associacions i entitats culturals de les illes.

 

Amb tot, Barceló i Mateu han coincidit en la necessitat de seguir fent feina. “En els darrers dos anys hem procurat que les retallades arran de la crisi econòmica no afectassin a aquestes àrees, malgrat no hem pogut culminar els plans de normalització engegats, per això necessitam més temps”. Barceló, en aquest sentit, creu que si el PP arriba a governar a qualsevol institució “provocaria una regressió cultural i educativa molt greu”.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: