"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/04/2011

PSM-IV-ExM presenta l’única llista electoral que garanteix solucions d’esquerres a la crisi

Biel Barceló i Fina Santiago lideren la candidatura al Parlament d’una llista plural, amb representació municipal i independent, que seguirà defensant els interessos de les Illes Balears a través d’un concert econòmic solidariLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui al Parc de la Mar de Palma i davant la Catedral de Mallorca la llista completa dels candidats a les eleccions del proper 22 de maig per al Parlament de les Illes Balears. Es tracta d’una llista plural i diversa que incorpora persones de candidatures independents i que conjuga personalitats joves i reconegudes per la seva experiència, tant en l’àmbit de govern autonòmic com municipal.

 

Biel Barceló i Fina Santiago encapçalen una candidatura que compta amb el valor dels actuals consellers del Govern de les Illes Balears com són en Biel Vicens, al capdavant de la Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient, i na Xisca Vives, Consellera de Comerç, Indústria i Energia, a més de la mateixa Fina Santiago, que actualment exerceix el càrrec de Consellera d’Afers Socials. Així mateix, l’actual Regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística, Nanda Ramon, s’incorpora a la llista al Parlament, mentre el senador nacionalista, Pere Sampol, ocupa el lloc honorífic com a número trenta-tres.

 

El candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha detallat els principals eixos que guien les propostes de la nova coalició. Prioritàriament, la coalició nacionalista i ecosocialista aposta per “solucions per a la crisi pensant en les persones, solucions netament d’esquerres, davant les polítiques neoliberals que ens han duit a l’actual situació”.

 

Tot això, però, passa per aprofundir i avançar en l’autogovern, “perquè aquest és l’únic camí que garanteix el benestar social i les polítiques socials i econòmiques pensades per a la gent d’aquí des d’aquí”. Barceló ha posat com a exemple la presència de Pere Sampol durant aquesta legislatura al Senat, un fet que ha servit per posar en evidència que tan sols des d’una força política deslligada dels interessos partidistes espanyols es poden reclamar i defensar els interessos de les Balears.

 

A més, Biel Barceló ha anunciat que la coalició defensarà fermament el concert econòmic solidari. “Pensem en el país, en les persones de Mallorca, de les Illes Balears. Volem un concert econòmic que ens permetrà recaptar els nostres imposts i retornarem a l’Estat aquella part que correspongui als serveis que presta aquí a les illes”.

 

En aquest sentit Barceló rebutja continuar amb l’actual espoli fiscal que pateixen les Balears. “Proposam un canvi radical en el sistema de finançament perquè l’actual ens condemna a no poder gestionar els nostres recursos damunt les nostres necessitats reals”.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: