"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 28/04/2011

'El PP ofrena Mallorca a Camps'

Article d'opinió del diputat del PSM-EN publicat al diari UHJosé Ramón Bauzá ha declarat que, si Francisco Camps fos balear, presidiria el PP illenc. És bona aquesta: un candidat a President de les Illes Balears regala el seu lideratge al President actual d’un altre país. Ho té ben venal.

 

La sortida, d’un provincianisme insòlit, la trobarien arreu del món un insult als propis ciutadans; aquí, passa sense pena ni glòria, potser perquè, de tan esperpèntic, ni ho aixecam d’enterra, o perquè res del PP ens ve de nou.

 

Per paga, el president d’un partit el trien els militants, Bauzà dóna per fet que la militància balear es deleix per Paco Camps... i el que ell representa, perquè proclamar una tal veneració és tota una declaració de principis.

 

Bauzà expressa un full de ruta sobre la llengua catalana i la identitat pròpia (Bauzà i Camps s’uneixen per anar contra el que uneix mallorquins i valencians, paradoxal), o sobre el desenvolupisme urbanístic, o en la migrada sensibilitat social, o la flaquesa per les obres faraòniques, o sobre el paper servil que s’espera dels mitjans de comunicació; com és interessant reparar en l’endeutament públic (o el nombre de desocupats) del País Valencià... Però, sobretot, és un posicionament sobre els casos de corrupció.

 

Ho confirma el context on neix l’oferiment: Bauzà, en un berenar amb empresaris, braveja que ell no inclourà imputats a les llistes electorals. Un assistent coratjós li demana què pensa idò de Camps i de les candidatures, infestades d’imputats, del PP valencià. Bauzà respon: “si Camps fos balear, jo no seria el President del PP”...

 

Uep aquí! Què vol dir? Que es daria de baixa? Que mantindria una militància de base però evitaria coincidir amb Camps en la direcció? L’exabrupte aixeca tanta pols que Bauzà troba necessari fer un comunicat explicatiu: el que ell volia dir, és que, si Camps fos balear, seria Camps, i no ell, el President del PP a les Illes Balears. Aclarit.

 

Així que Bauzà comença proclamant que no vol imputats a les llistes, i conclou que  estaria encantat que l’imputat Camps, el benmudat, encapçalés la candidatura. Com quedam? Algú n’entén la lògica oculta? Potser en política no sempre es pot aspirar a una lògica cartesiana, però són desitjables uns mínims, evitar inconsistències massa flagrants; el ridícul, vaja.

 

En tot cas, la imatge de Bauzá oferint Mallorca a Camps, en un boliquet ben coriós, fa estremir el cor de les pedres.

 

Antoni Alorda, PSM


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: