"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 02/05/2011

'PP i PSOE contra Balears'

Article d'opinió del diputat del PSM i candidat al Parlament de les Illes Balears a les properes eleccions autonòmiques.Sí, ho sé, sona excessiu, provocador. Com es pot dir, en un país democràtic, que els partits que representen el 80% del vot, els que copen tots els diputats al Congrés, van contra els ciutadans del país que els ha triat? Però, com ho puc expressar, si després de dècades d’espoli fiscal, ara, en un moment tan delicat, quan més els necessitam, se’ns neguen 240 milions que estaven compromesos... i no hi ha cap amotinament? Quan PP i PSOE voten junts contra la proposta de Sampol de suprimir l’aberrant fons de suficiència.

 

Fa molt de temps que la gota va fer vessar el tassó, i la pica, la banyera i el safareig, l’oceà sencer ja vessa. La caiguda d’ingressos públics arran de la crisi, amb l’augment de pressió sobre els serveis socials, la negativa a augmentar ingressos fiscals i l’injust sistema de finançament, conformen una amenaça real per al nostre sistema de benestar. A un anegat, da-li aigua.

 

Però Bauzà no critica la mesura del PSOE estatal sinó que... dóna la culpa als d’aquí!, al nostre govern: diu que gastam massa, tot i estar a la cua en despesa pública (per habitant i sobre PIB), a la cua en despesa educativa, en despesa sanitària, en R+D+I, en ajuts, a la cua en funcionaris per habitant, fins i tot en despesa per càrrecs públics. Però si enviam doblers a comunitats que gasten molt més que nosaltres! És igual: diuen que la culpa és nostra, que hem estat mals gestors, ens ho diuen màsters de l’univers en gestió pública, com mostra l’anterior legislatura (amb guió de Stephen King), i no ho dic, només, pels casos de corrupció, sinó per les inversions insostenibles, econòmicament i ecològicament.

 

Cal una reacció social i política contundent, ja no es tracta que el dèficit amb l’Estat, que tothom reconeix injust, resulti ofensiu, és que ens duu contra les cordes, ens condemnen a un endeutament delicat per mantenir serveis (ben millorables) als quals tenim dret. Les protestes sectorials contra les retallades (fins i tot en demanda de millores), perden molt de sentit, i d’efectivitat, si no s’agafa el bou del finançament per les banyes: on no n’hi ha, que no n’hi cerquin.

 

Si les eleccions tornen afavorir PP i PSOE, Rubalcaba i Rajoy han de prendre nota de precís d’una actitud tan servil, això, si dediquen un minut a recordar que existim.

 

 

Antoni Alorda, PSM


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: