"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 16/05/2011

'El missatge electoral'

Article del candidat al Parlament de les Illes Balears publicat aquest dilluns al diari UH.Acaba una legislatura convulsa, caracteritzada pels efectes de la crisi i pel festival de casos de corrupció de la nostra dreta.

 

Amb aquest panorama, si es confirmessin les enquestes que pronostiquen l'èxit del PP, quina interpretació creis que n'extrauria aquell hipotètic extraterrestre que ens sol servir com a avaluador objectiu de les incongruències humanes?

 

Per afrontar els efectes demolidors en les finances públiques que ha provocat la caiguda d'ingressos, tothom ha arribat a reconèixer la injustícia del finançament estatal. Aleshores, si els partits responsables del sistema: el PSOE d'un de xerec, i el PP d’un de pitjor, treuen un bon resultat, quina conclusió n'extraurà l'atònit marcià?

 

I què en pensaria dels que no van a votar? De tants i tants de joves. Que tot els va bé? Al cap i a la fi, la política o la fas, o te la fan: sempre hi ha un govern. O interpretarà que tant els hi és?

 

Què pensaria el ratolí en un experiment si li dam formatge després de descobrir casos de corrupció, o després del maltractament fiscal, o després d’emmagrir l'estat del benestar, o després de dar suport a les centrals nuclears... Elemental.

 

Què en pensaran de nosaltres els que han vist com el nom de Mallorca s'associa al mapa de la corrupció si guanya el PP? Què pensarem de nosaltres mateixos, com a societat, com a país? Què pensa tothom de què guanyi Berlusconi a Itàlia? Quina lectura en faran els responsables de modificar, o no, el sistema de finançament si PP-PSOE consoliden hegemonia? I què faran amb l’Estat del benestar, els drets laborals i les pensions? A Madrid només entenen de resultats.

 

Llavor hi ha aquells que va retratar Brecht: els que, essent conscients que són en una casa en flames, no en surten, i, quan se'ls interpel·la, contesten amb un digníssim nivell d'exigència: que no fa molt de fred aquí defora? Que no hi fa vent? Que em garantiu una altra casa, més confortable? De res serveix insistir-los que la casa és en flames, ho saben. El resultat final, previsible.

 

En les eleccions no només elegim els nostres governants, que ja és molt, també expressam els nostres valors com a societat, allò a què aspiram, allò que consentim i allò que no; de qui ens fiam. El mapa institucional de partits diu molt sobre un país, i sobre la resposta cívica davant cada cruïlla.

 

Diumenge, comptarem.

 

 

Antoni Alorda, PSM


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: