"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 23/05/2011

"Ara més que mai, hem de pensar diferent"

Biel Barceló es dirigeix a la militància a través d'una carta personal després de les eleccions del passat 22 de maigBenvolguda amiga,
Benvolgut amic,

 

En primer lloc, vull agrair el teu suport, que ha fet possible els bons resultats que hem aconseguit: quasi 40.000 vots al Parlament arreu de les Illes Balears, que consoliden els 5 diputats del grup parlamentari. A Mallorca hem aconseguit més de 36.000 vots; i a Palma 12.000 vots.

 

Hem fet la millor campanya de la nostra història: fresca, imaginativa i en positiu, i això ha estat possible gràcies a tu. Som l’única força política progressista que millora els resultats. Encara que les enquestes ens volien fer tornar petits, tenim 5 diputats al Parlament, 4 consellers al Consell de Mallorca i 3 regidors a Palma.

 

Però malgrat aquests bons resultats, haurem de fer oposició: l’espectacular davallada del PSOE ha provocat que el PP obtengui majoria absoluta a les principals institucions del país (només el Consell de Formentera queda en mans progressistes). La victòria del PP és inapel·lable, i molt preocupant. Però cal explicar que només han obtingut 2.000 vots més que el 2007: aquests resultats es poden remuntar.

 

Als del PP els hem de recordar que no han rebut la confiança de la majoria de la nostra societat. Tenen el suport d’un terç dels electors: 2 de cada 3 ciutadans de Balears han votat altres opcions polítiques o s’han abstingut. Per això ja els hi hem recordat que no tenen cap xec en blanc: estarem vigilants perquè governin per a tota la societat, i no només per a uns pocs.

 

Farem una oposició ferma, estricta, rigorosa. Ens oposarem amb força a qualsevol intent de fer passes enrere en contra de la nostra llengua, del nostre territori, dels drets socials de totes i tots. I estarem al costat de la gent d’aquest país, a les barriades, als pobles, escoltant i canalitzant les inquietuds dels ciutadans. Perquè estam convençuts que la política s’ha de fer colze a colze amb la gent, atenent les seves prioritats, i no tancats en despatxos.

 

Som la tercera força política del país. Com ja he dit, l’única força d’esquerres que puja, i l’única capaç de fer front al bipartidisme. Ara hem d’assumir la responsabilitat de liderar l’alternativa al PP i al bipartidisme centralista. Som una formació política potent, progressista, ecologista i amb visió de país. En el nou Parlament, serem l’únic grup que no estarà sotmès als dictats de Madrid. Nosaltres només ens devem als ciutadans de les Illes Balears. Només ens devem a tu.

 

Front a un PP que molt probablement utilitzarà la majoria absoluta aconseguida ahir per intentar imposar polítiques regressives, i front a un PSOE molt afeblit i que no sap defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears davant el Govern Zapatero, hem de començar a fer feina des d’avui mateix. Compt amb tu per fer créixer aquesta alternativa progressista, arrelada al país, que situa a les persones com a prioritat de l’acció política.

D’aquí a 9 mesos tenim unes eleccions a les Corts generals. Els prop de 40.000 vots obtinguts ahir ens donarien un diputat al Congrés. T’anim a treballar ja amb aquest objectiu, que suposarà un punt d’inflexió per fer avançar el nostre projecte de país. Tenim molt futur, i molt camp per córrer.

 

Ara més que mai, hem de pensar diferent.

 

Gràcies, i endavant!


Biel Barceló i Milta
Candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Parlament

Enllaços

Bloc de Biel Barceló


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: