"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 15/06/2011

‘Bauzà i la corrupció’

Article d’opinió del bloc d’Antoni Alorda, diputat del PSM-ENEn el discurs d'investidura, Bauzá deia textualment que hi ha hagut persones "i fins i tot partits" que han tret un benefici propi de la gestió pública, que això és intolerable i no ha de tornar passar. Quins partits, Sr. Bauzà? Un d'ells, és el PP? Si és així, tornarà els doblers del "benefici propi", intolerable, que n'ha obtingut? Biel Barceló li ho ha demanat, però Bauzá no ha contestat.

 

Avui ha dit Bauzà que encomanarà auditories internes per conèixer l'estat exacte dels comptes públics. Deixem de banda que del que se'n diu "auditories" és d'una altra mena de documents, o que no es veu quina informació addicional n'extreurà d'informes de la intervenció que no obtendria ordinariàment (Rajoy ha dit auditories idò auditories); ell, que faci auditories. Més m'interessa si es tracta de depurar responsabilitats; en aquesta línia, Biel Barceló li ha demanat: va encomanar auditories de la situació econòmica del PP quan en va esdevenir president? Els ha investigat els comptes? Bauzà no ha respost.

 

De fet, la contrarèplica ha estat una intervenció llegida sense ni un sol esment a la intervenció que havien fet Antich i Barceló (Antich, per cert, ben de retirada i amb síndrome de lame duck).

 

Barceló li ha demanat si convidaria la regidora trànsfuga d'Alcúdia (trànsfuga perquè se n'ha desentès de la candidatura i les agrupacions locals, com del parer dels partits que representa, PSM-IV) a participar de l'equip de govern municipal. Bauzà ha contestat que té un pacte amb el PSM (com gosa dir al secretari general del PSM que té un pacte amb el PSM?) i que és el PSM "regional" el que actua malament perjudicant els interessos d'Alcúdia que són... que governi el PP! Seguint aquesta lògica, el PSM va errat, la regidora trànsfuga va bé, i ell, naturalment, dóna suport a qui va bé. És un raonament que, superada la perplexitat, i més enllà del cas d'Alcúdia, hauria de suscitar preocupació.

 

A tot això, ha afirmat que l'únic dirigent polític que ha actuat contra la corrupció, és ell. De res ha servit que Biel Barceló li recordés els motius pels quals el govern estava en minoria ni que les llistes de PSM-IV-Entesa no tenien imputats... Ell és "l'únic". Idò.

 

Encara no sabem si les bones paraules contra la corrupció són de bona fe (mesclada amb un punt de prepotència), si és que es sent un escollit i que, per tant, ell sempre va bé (tant quan fa blanc com quan fa negre), o si tot plegat és pur cinisme i càlcul. S'anirà veient. El cas d'Alcúdia n'és una prova de toc, el posicionament del Govern en els casos judicials, també. De moment: qui està escaldat de PP, d'aigua freda tem.

 

Enllaços

Bloc d'Antoni Alorda


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: