"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 27/06/2011

‘Una bubota recorr Mallorca’

Article d’opinió d’Antoni Alorda, diputat del grup PSM-IV-ExM, publicat al diari Última HoraEl PP torna recórrer a la bubota de les indemnitzacions per justificar la balearització. Nihil novum sub sole. Bauzá recollia l'argument en el debat d'investidura, tot embullant, i enganyant, sobre els supòsits i evitant identificar els culpables de la "inseguretat" i les seves conseqüències. 

 

La tesi és senzilla i antiga: si un espai es pot urbanitzar, qui gosa protegir-lo vulnera la seguretat jurídica, perjudica la creació de riquesa i provoca indemnitzacions inassumibles. Bauzà comet nombroses incongruències en un sol paràgraf, reparem en algunes: 

 

1.- La tesi suposaria haver urbanitzat Cabrera, Tagomago, Sa Dragonera, Es Trenc i molts dels espais emblemàtics de les Illes Balears. Però Bauzà posa com a exemple de protecció la LEN,  el principal mèrit de la qual va ser precisament desclassificar urbanitzables. Per cert, va dir que la LEN és del PP quan en realitat va ser possible perquè el PP estava en minoria... També va alabar la LOT, que no va protegir ni un pam de terra. 

 

2.- El primer exemple que va possar d'indemnitzacions va ser Es Canons, apuntant que venia d'una "legislatura on vostès governaven" (ho deia a Biel Barceló), però... si va ser gràcies al PP! En aquella urbanització, de 6.000 places a primera línia, PSOE i UM havien arribat a un acord amb la propietat per deixar-ho en 2.000, però PSM i EU ens hi oposàrem, i la suma del PP (llarg d'explicar), va permetre la protecció íntegra, i, finalment, per unanimitat (en la llei que protegia també el Cap des Pinar, l'Almudaina del Port d'Andratx i prohibia l'hotel d'Alcanada -només aquesta darrera mesura fou votada en contra pel PP-).  

 

3.- De Es Canons, Bauzà va parlar d'una indemnització per sentència ferma de 5 milions (en realitat, la indemnització estricta són 3,6), enfora de la vintena que demanaven; tanmateix, en els altres casos, dóna per bona la quantia de la sol·licitud cursada pels promotors. Si ho fa així, va fer curt en les quanties. Però, demanar, no fa preu.   

 

4.- Bauzà cita casos com Son Bosc o Ses Fontanelles on el PP va atorgar autoritzacions en espais naturals. Així hi podria afegir Ses Covetes, o Llucalcari, o el cas Cretu, qui demana 20 milions de compensació per haver-lo deixat edificar amb una llicència il·legal... Indemnitzacions potser n'hi haurà, però serà pel mal cap del PP, tot i que, de moment, ens n'hem sortit de Ses Covetes amb zero euros.

 

5.- Fins i tot gosa anomenar Can Domenge. Can Domenge! I parla d'una "indemnització" de 38 milions. Però, què diu? L'escàndol de Can Domenge (aprovat per PP i UM) està sota investigació penal per una possible estafa a l'interès general, veurem qui paga a qui.  

 

Per aclarir un poc el desgavell, Biel Barceló li va demanar si realment creia que s'havia d'haver urbanitzat tot el previst... Però, en un lleig parlamentari sense precedents (que no puc entendre com ningú se n'ha fet ressò), Bauzà no contestà ningú en la contrarèplica: féu una intervenció llegida, a la recerca d'un titular.  

 

Oferia consens i no respecta els mínims d'un diàleg parlamentari. Idò.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: