"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 11/07/2011

'Les vacances de Pajín'

Article del diputat del PSM-IV-ExM, Antoni Alorda, publicat al diari Última HoraEn plena demanda social de l’eliminació de privilegis dels “polítics”, compareix per Menorca la Ministra de Sanitat per gaudir d’un hotel propietat del seu Ministeri, en un indret d’alt interès paisatgístic i patrimonial, l’illa del llatzeret del port de Maó

 

Les explicacions de la Ministra ho han acabat d’embolicar, al·legava que hi havia prou places, com qui dir “no he perjudicat ningú”, després ha transcendit que la Sra. Ministra té habitació pròpia reservada tot l’any (vaja cosa). També s’ha precisat que les estàncies són per a treballadors i acompanyants, quan els seus pares ocupaven habitació pròpia...

 

La polèmica contribueix a la percepció dels càrrecs públics com una casta d’aprofitats, a recer de la crisi i protectors zelosos d’unes prerrogatives exorbitants. Mentre Ramon Socias desallotjava per la força bruta als indignats, Pajín s’allotjava a l’hotel ministerial... per mi no som l’únic amb la impressió que el PSOE perd sintonia social.

 

La polèmica convida a plantejar-nos quin sentit té que l’Estat tengui un hotel de 150 habitacions en un lloc de privilegi per als seus funcionaris, al mòdic preu de 300 € per 15 dies. Certament el lazzaretto el pagà l’Estat en el segle XVIII, un Estat centralista, però, avui, les competències en sanitat estan transferides. I, si no se’l considera un edifici estrictament sanitari (tot i reconèixer l’interès, fins i tot internacional, de les trobades formatives que s’hi celebren), ¿per què no se n’ha de cuidar i treure’n profit, social i de tot ordre, la institució d’autogovern dels menorquins, el seu Consell, titular de les competències en patrimoni i turisme?

 

A les resistències a perdre prerrogatives, s’hi sumen les resistències a extreure conseqüències d’un Estat federal. L’Estat inventa necessitats per evitar cessions. Per què la Seguretat Social ha de mantenir la titularitat de Son Dureta? Per què el Ministeri de Defensa, una vegada constatat que un espai ja no té una rellevància estratègica per a la seguretat d’Occident, es resisteix a un ús civil compatible? Pens en el Cap del Pinar a La Victòria, un espai on PP i PSOE havien consensuat fer-hi una residència per a alts càrrecs (!), un projecte avortat per la mobilització popular i l’ecologisme polític, però on encara no hem aconseguit l’accés públic. O la base de la Punta de l’Avançada, o el polvorí de Santa Magdalena, o el Puig Major, etc. O els espais reservats a la Corona.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: