"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 26/07/2011

'La política que fa oi'

Article del diputat de la coalició PSM-IV-ExM publicat aquest dilluns a UH.
Dies abans de ser nomenat Conseller, Biel Company declarava que la política li fa oi. Un més. A mi també hi ha aspectes que me’n fan d’oi.

 

Ara és membre del Govern i fa feina pel successor de Matas (i fervent admirador de Camps). No devien ser les pràctiques del virginal PP les que l’oiaven, és bo (i clarificador) sabre-ho.

 

En una de les primeres entrevistes com a Conseller ho precisa: no suporta els que disfruten d’atacar persones i fan perdre temps. Ell no ho devia dir per atacar ningú... no s’ha de confondre l’orgull dels bons amb l’arrogància dels xerecs.

 

Posa un exemple: li han dit que li faran preguntes “per tocar els nassos”. Uep aquí!, el Conseller s’encén: en aquests polítics, als que, potser, li faran preguntes inútils, els haurien “d’arriar una puntada de peu en el pandero” –literal. El PP ha promogut preguntes a milers, suscitant queixes del Govern pel temps i dedicació que li comportaven. Ho deia per ells? En tot cas, no ho compartesc: el control del govern és fonamental, i he patit prou com s’amaga informació i es menysprea l’oposició.

 

Quan li demanen per projectes urbanístics s’esbrava carregant amb tots els tòpics i prejudicis contra l'ecologisme polític. “Intransigents” ens diu (pel pecat de preservar territoris?), i la intransigència s’ha d’”erradicar”, erradicar diu. Són polítics que “se’n foten” dels ciutadans, diu. Una joia de tolerància i equanimitat, el Conseller...

 

La periodista, d’onamallorca (el tancament de RTVM sí és bona mostra d’intransigència!), li apunta que, per Son Bosc, hi ha informes que avalen la protecció. Ell bota: “a un paper li fan dir lo que volen”, “que un ase és un cavall”, “que la marededéu nom Joana”... La missió internacional del conveni Ramsar, per exemple? Aquest és el PP que reivindica els tècnics? La seva posició és que cal respectar el Pla Territorial (que no hi té res a veure) perquè és “un pacte de tota la societat”... Però, quin pacte? PP-UM contra el món? Amb les estrelles del Pla, les tristament cèlebres ART, objecte d'investigació penal i finalment eliminades...

 

Company abomina dels governs que canvien normes tan bon punt entren... Ell, no ho farà? Faig un alè.

 

En resum: despotrica contra els contraris, constata problemes i ni una solució. Si no fos perquè ell és tan i tan diferent, semblaria talment la caricatura dels polítics que tant de fàstic li feien.

 

 

Toni Alorda


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: