"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/07/2011

"És inacceptable i una irresponsabilitat que el Govern renunciï al conveni del tren Manacor-Artà"

La coalició PSM-IV-ExM exigeix la compareixença del vicepresident econòmic per donar compte del pla de sanejament i abandonar l’obscurantisme actualLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, així com tota la ciutadania, segueix sense conèixer les intencions del Govern respecte a la contenció de la despesa i les retallades que tenen prevists dins el Pla de Sanejament. La compareixença del president Bauzà i el vicepresident econòmic, ahir, no han aportat res en positiu per al futur de l’economia balear.

 

La diputada Fina Santiago ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per explicar fet tan evidents com que els governs sempre s’han endeutat i han de poder fer-ho, i més en temps de crisi. “Aquesta crítica no és vàlida. Exigim a l’executiu que es destapi, mostri les seves cartes i expliquin com volen sanejar l’economia”.

 

La coalició considera sospitosos els anuncis “a mitges” de Bauzà respecte les retallades, per exemple, en sanitat. No s’entén com preveu el Govern rebaixar 380 milions, 100 dels quals en sanitat, i sense que afecti els serveis bàsics de salut, educació i serveis socials.

 

“Ens preocupa que Bauzà no expliqui quin projecte té per a recuperar l’economia o infondre confiança als bancs perquè aportin crèdit a l’administració. Els anuncis sense contingut ens duen a pensar que improvisa, o el que és pitjor, es deia dur pel servilisme del PP de Madrid per desmuntar l’estat del benestar i facilitar l’accés al govern espanyol a Rajoy”.

 

 

Conveni tren Artà: “inacceptable i una irresponsabilitat”

 

Pel que fa a la pèrdua de la inversió prevista pel conveni de trens que havia de permetre la connexió de Palma amb Artà, Fina Santiago s’ha mostrat molt contundent. “Si Madrid no vol pagar el conveni del tren Manacor-Artà, el president Bauzà ha d’acudir als tribunals per denunciar-ho o que renegociï políticament aquest incompliment. En qualsevol cas, és inadmissible que el Govern es resigni a perdre aquests doblers”.


Santiago considera que “no és estrany que la ministra Salgado hagi aprovat el pla de sanejament si amb aquesta renuncia al conveni del tren d’Artà li ha estalviat al govern espanyol pagar més de 400 milions”.

 

La coalició insisteix en què aquest tren suposa avançar en un model diferent de transport i mobilitat iniciat durant la legislatura passada, i que al mateix temps contribueix a potenciar una economia turística diferent a la què ens ha duit fins aquesta situació de crisi econòmica.

 

És una irresponsabilitat que el Govern de les illes renunciï a l’únic conveni ferroviari que ha aconseguit les Balears amb l’estat després de molts anys de reivindicacions, i l’única garantia del desenvolupament del Pla Sectorial de Transport de les Illes Balears, aprovat pel PP, ara fa dues legislatures.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: