"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 08/08/2011

'El NODO de Bauzà'

Article d'opinió del diputat del PSM publicat aquest dilluns a UH.Nomenar un membre del Govern com a màxim responsable de la RTV pública només passa a les dictadures més cutres del Planeta. Si és que passa enlloc. Que Bauzà ho hagi perpetrat per decret-llei, manu militari, entre les primeres mesures de govern i en temporada electoral, només són agreujants d’un despropòsit de per si intolerable. Cercant-hi alguna virtut, aventurem-ne una, lleva caretes.

 

Tot allò de condret que defensava el PP a l’oposició, com la demanda de pluralitat, imparcialitat i consens en la direcció d'IB3, és llançat per la borda sense miraments. Recordant el tàndem Matas-Umbert, ens somrèiem quan es queixaven de poca equanimitat; el nomenament de Gómez ho converteix tot en minúcies. Si Cameron nomenés un ministre seu director de la BBC, no duraria dos telediaris. Trist senyal si ens cal explicar-ho: un membre del govern dirigint un mitjà públic de comunicació és profundament, pertorbadorament, inquietantment, antidemocràtic.

 

La llei d’IB3, aprovada per unanimitat fa pocs mesos (insistesc, per unanimitat), amplia les prevencions contra la intervenció del govern i les exigències d’independència i professionalitat. En el cas del director general, a més d’una elecció pel Parlament, i per una majoria àmplia, ha de tenir formació i experiència. Quina formació té el Conseller? Quina experiència? I què importa! Bauzà, el defensor del govern dels preparats, se’n riu de tantes punyetes, i dicta la seva ukase.

 

Si fos un error, rectificaria, si no ho fa, esdevé una declaració d’intencions. Sabre que tornarien arrere si la telefonada arriba de Madrid humilia més que consola.

 

Mentrestant, Gómez anuncia la seva prioritat: fer programes en castellà. Troba que la graella televisiva a Mallorca és pobra en canals en castellà i excessiva en el català nostre. Que els ha comptat? Els sois disants defensors del mallorquí frissen de llevar-li minuts a IB3... i d’eliminar televisió de Mallorca.

 

L’excusa per tancar TVM és el cost, i això que, quan va néixer, el PP gastava 110 milions anuals a IB3; ara costa la meitat. I si fos que s’estimen més que mirem canals estatals i privades? I si fos que els molesta la independència en temes com la corrupció? I si fos que  Bauzà es vol veure al parte, pescant, inaugurant pantanos o camps de golf?

 

No és l’estalvi sinó la ideologia qui dicta la política televisiva del PP. Una ideologia que, en el nomenament de Gómez, se’ns mostra ben còmoda actuant d’enemic de la societat oberta.

 

 

Toni Alorda


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: