"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 03/10/2011

‘Discapacitats i despesa social, primer’

Article d’Antoni Alorda, diputat del PSM-IV-ExM, publicat al diari Última HoraEl Govern deu uns 20 milions d’euros a les entitats que treballen per al col·lectiu de persones discapacitades. És una barbaritat. Una barbaritat que els emmena a una situació dramàtica, desesperada. Una dada que ens ha de fer empegueir a tots plegats.

 

Certament, les administracions pateixen enormes problemes de liquiditat, però precisament aquesta situació obliga a tenir una cura especialíssima en les prioritats. Abans de tocar un cèntim dels discapacitats, dels col·lectius més vulnerables, s’han de prendre moltes altres decisions, inclosa la d’augmentar impostos.

 

No es pot despatxar aquestes entitats, moltes d’elles guardonades per la seva tasca social, amb un “no hi ha doblers”, ni amb un devessall de retrets entre els actuals responsables i els anteriors. Això ja cansa i, sobretot, no resol res. És cert que els problemes vénen d’enrere, ara bé, sempre s’havia pagat, i l’anterior legislatura s’incrementà l’oferta en un miler de places, entre residències, centres de dia, habitatges tutelats... Llavor el PP, a l’oposició, ho trobava poc, i exigia molt més. Ara, quan ho pot demostrar, ha provocat l’alarma entre milers d’usuaris, treballadors i familiars.

 

Ha passat el temps de les bones paraules, cal una resposta immediata i treure del perill una xarxa social valuosíssima. Sabem on érem fa trenta anys en l’atenció als discapacitats i no hi volem tornar.

 

Tots sabem que el tercer sector, entitats privades sense ànim de lucre amb un important suport de voluntaris, realitza una tasca meritòria i eficaç en serveis fonamentals com residències, centres de dia, educació especial, centres ocupacionals i inserció, cobertura de necessitats bàsiques... Per a les famílies afectades, cada dia més per mor d’aquesta crisi, el seu suport és imprescindible. A elles no les serveix el missatge de la dreta que és millor poca despesa pública i estalviar-nos impostos, ells saben què cobra el mercat per oferir serveis socials, i el temps i dedicació addicional que comporta a la família.

 

El PP que gasta 110 milions en fer un Hotel i Palau de Congressos, el que ens anuncia noves autopistes, hauria d’assumir que “primer són unes que ses altres”. No pot cobrar primer una constructora “perquè no podem deixar un edifici aturat en el Passeig Marítim”, mentre consentim que passi per ull l’edifici del nostre sistema assistencial; potser no és al Passeig Marítim, però la jàssera social és la que permet que s’aguanti una societat, que no esdevinguem tots un manat d’ànimes seques.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: