"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 17/02/2012

‘Diumenge a les 12 aniré a la manifestació’

Post del bloc de Biel BarcelóDiumenge els membres de PSM-IniciativaVerds-Entesa donarem suport i anirem a la manifestació contra la reforma laboral del Govern Rajoy.

 

Feia temps que la CEOE anava darrera una sèrie de mesures que flexibilitzassin el mercat laboral de tal manera que pràcticament el treballador queda totalment desarmat. Les primeres passes en aquest sentit (tot s'ha de dir) les va fer la reforma laboral del govern socialista de ZP. Però no era suficient. Va quedar a mig camí. L'abaratiment de l'acomiadament que féu el govern anterior no bastava. Ara el PP sí que ha donat aquesta passa.

 

I el que és pitjor: amb moltes poques mesures que incentivin realment la contractació laboral per lluitar contra l'atur. De fet, els mateixos responsables de Treball ja han confesat que la reforma laboral (almenys per ara) no crearà llocs de treball. Des del meu punt de vista el que pot provocar són més acomiadaments, i substitució per contractes  molt més en precari.

 

Les condicions laborals (horaris, sous, tasques,...) podran esser canviades pels empresaris, i els treballadors no tendran més remei que acceptar-ho o anar a l'atur. Els convenis laborals poden esser suspesos (teòricament prèvia negociació, a la pràctica qui tendrà la pella pel mànec serà només una part de la relació laboral). Són necessàries mesures laborals per millorar la productivitat, per simplificar l'excessiuventall de contractes possibles, i sobretot mesures que incentiven la contractació. Però no serà aquesta reforma laboral que ho aconseguirà. Fracassarà en un hipotètic objectiu de lluita contra l'atur. En canvi, sí servirà per allò pel que està feta: afeblir la posició del treballador. 

Enllaços

Bloc de Biel Barceló


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: