"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 12/03/2012

‘Mars, fontanelles i rius, tot s'encimentarà’

Article del diputat Antoni Alorda, publicat al diari Última HoraEl PP enterra anys de promeses d’inversió pública a la Platja de Palma sense cap protesta. Submisos com sempre, no reivindiquen res al Ministeri; denunciar l’espoli, ni els hi ha passat pel cap.

 

La reacció de Carlos Delgado és anunciar una nova ofensiva urbanitzadora: Ses Fontanelles i tot el que arrambi. El que falta a Platja de Palma ja no és esponjar ni equipaments, sinó... més places! Més blocs de pisos, més hotels... Per fer-ho possible, ens anuncia un decret llei (i en van set catefes) per eliminar tota quanta normativa faci falta... En la llei turística ja ens havia deixat clar que, per a ell, i per al PP, la seguretat jurídica consisteix en poder dir que sí a qui vol dir que sí, sense pegues de lleis, ni de planejaments/plantejaments generals, ni coverbos.

 

Però Ses Fontanelles és una zona humida. Basta anar-hi per comprovar-ho, a qui li faci vessa, que ho cerqui a wikipèdia o consulti fotos. I les zones humides estan protegides internacionalment per preservar la biodiversitat planetària.

 

En els treballs del nou Pla Hidrològic (PHIB), un equip tècnic va delimitar l’any 2006 la zona protegida, una delimitació (aprovada pel Govern el febrer de 2011) incompatible amb la urbanització prevista. El Decret-Llei 1/07 en suspengué l’execució, una mesura refrendada al Parlament sense cap vot en contra... (el PP a l’oposició fa un altre cantet). Però, algú creu que això inquieta gens a Carlos Delgado?

 

És cert que el PHIB l’ha d’aprovar el Govern de l’Estat, el PSOE no ho va fer (algun dia ho hauria d’explicar) i ara els Governs del PP el tenen entretengut per interessos espuris.  En tot cas, l’actual PHIB també protegeix la ZH del Prat de Sant Jordi, només que no la delimita. I, tanmateix, Ses Fontanelles són, objectivament, una zona humida i els jutges han establert la il·legalitat d’urbanitzar-les encara que no hi hagi una cartografia oficial. El criteri del PP de què una zona és, o no, humida segons els interessos urbanístics que la cobegen, encara no ha estat científicament admès (no ho descartem de futur si governen molts d’anys...).

 

El PP ja no s’amaga al·legant que només tracta d’evitar indemnitzacions, Delgado diu obertament que és la seva fórmula per dinamitzar l’economia. La fórmula de sempre... que no és la que deien en campanya. “Mars, fonts i rius, tot ho encimentaran” (o era cremaran?), la Sibil·la ens ho havia profetitzat com l’avantsala de la fi del món...

 

Tot amanit amb un humor sarcàstic, corrosiu... El Decret llei per legalitzar urbanitzacions clandestines i eximir-les de serveis bàsics, l’han titulat “d’urbanisme sostenible”... Sostenible! Idò. No es podrien estar, com a mínim, de riure-se’n de la gent?

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: