"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 03/04/2012

Els problemes d’aquest país no es resolen així, senyor Bauzá

Article d'opinió de Biel Barceló, portaveu parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa, publicat al Diario de MallorcaPerquè els governants siguin capaços d’aplicar les solucions que necessita un país, abans han d’encertar a l’hora d’identificar els problemes. Quins són els problemes d’aquest país, en aquests moments? En la meva opinió, la resposta és bastant evident: sobretot, la crisi internacional, l’atur i les dificultats de l’economia de les Illes Balears per tornar a generar riquesa i llocs de feina. També és un gran problema el finançament dels nostres serveis públics, en part per la baixada dels ingressos de les administracions arran de la crisi i sobretot per l’espoli fiscal que encara ara pateixen aquestes illes (la diferència entre allò que aportam i allò que rebem de l’Estat està entorn als 3.000 milions d’euros anuals).

 

Idò atenent a allò que fan, es veu que per a José Ramón Bauzá i el seu Govern els problemes d’aquest país són uns altres. Per ells, el gran problema de les Illes Balears és la llengua pròpia d’aquestes illes i la gent que la defensa. Per això el nostre Govern aplica les grans solucions que el país necessita: eliminar el requisit de coneixement de català per a l’accés a la funció pública (però es manté el requisit de coneixement de castellà), retallar la llei de normalització lingüística, segregar els alumnes en aules mallorquines i aules castellanes, i perseguir alumnes i professors que canten per defensar la nostra llengua o pengen llaços a les façanes. De retruc, amb aquestes mesures el Govern aconsegueix una altra gran fita, que pel que es veu és de gran ajuda en el moment actual: dividir la societat i crear un enfrontament on fins ara hi havia convivència i consens (basats en la llei de normalització del 1986, aprovada per unanimitat). On són les mesures per reactivar l’economia i crear llocs de feina, demanau? Sembla que no són prioritàries per al president Bauzá, perquè no en pren cap.

 

Tanmateix, la realitat és tossuda: moltes famílies ho passen malament, i no toleren que el Govern no faci res per millorar la seva situació. Han enganat als ciutadans: han apujat els imposts després d’haver dit per activa i per passiva que pujar els imposts era el pitjor que es podia fer en temps de crisi; mentre baixen els sous dels treballadors públics i parlen d’austeritat, apujen el sou dels membres del gabinet del president un 25% (i ha de venir un jutge per aturar aquesta vergonya!). Tampoc no ajuda que s’abarateixi l’acomiadament (objectiu principal de la reforma laboral), perquè això només generarà més atur i empitjorarà les condicions dels treballadors (cosa que no contribuirà a sortir de la crisi). I a la gent tampoc no li agrada que, mentre la situació econòmica empitjora i es retallen serveis públics, l’obsessió del nostre Govern sigui arraconar la llengua pròpia i perseguir els qui la defensen (fins i tot destinant-hi recursos públics i amb traïdoria, com van fer les brigades de l’IBISEC aprofitant la jornada de vaga general).

 

Tenc la impressió que el Govern del PP i el seu il·luminat president Bauzá no són gaire conscients de com estan esdevenint especialistes en crear problemes on no n’hi havia, i de fins a quin punt estan fent reaccionar la gent d’aquest país. A les manifestacions del 25M i el 29M a Palma hi havia molta gent, tot i que segons el PP eren “els radicals de sempre” (en Cristòfol Soler n’és un?). Hi havia gent d’ideologies diverses, famílies, treballadors i treballadores, jubilats... i molts joves.

 

Sembla que al sr. Bauzá tot això no li interessa. S’aferra al programa del PP (només per allò que li interessa, pel que fa a baixar els imposts, no) i als vots del passat mes de maig, que li atorgaren la legítima majoria parlamentària. Però no són per sempre: Javier Arenas ha patit en les seves carns la sagnia de centenars de milers de vots que en només quatre mesos li han fuit al PP d’Andalusia.

 

Si fos mínimament responsable i intel·ligent, José Ramón Bauzá escoltaria la gent i canviaria les prioritats del seu Govern. Deixaria de fer polítiques antimallorquinistes, i començaria a fer qualque cosa perquè la gent que no té feina en pugui trobar. El problema és que no és ni responsable ni intel·ligent. Em tem, companys, que ens haurem de tornar a trobar al carrer.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: