"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/10/2012

PSM-IV-ExM considera que la gestió nefasta del conseller de Cooperació Local enfonsarà més els municipis petits

La coalició rebutja la supressió del POS, i denuncia que el Consell deu als ajuntaments bona part del pla de 2011 i no ha resolt les anualitats compromeses per 2012 dels convenis i les obres plurianualsLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera lamentable la decisió personal del conseller de Cooperació Local de suprimir el POS 2012. El POS ha estat històricament la demostració mes clara del suport del Consell als Ajuntaments de Mallorca aportant inversió en infraestructures bàsiques de primera necessitat pels ciutadans, i per tant, ha estat fins ara, imprescindible pel finançament de les entitats locals, sobre tot per les mes petites tan mancades de recursos.

 

Ara, amb aquesta decisió personal del Conseller, consideram que s'atempta greument contra el municipalisme del qual tant n'ha fet bandera el PP, i contra la capacitat d'inversió dels Ajuntaments i suposarà que aquest any 2012 molts no puguin millorar les infraestructures bàsiques com poden ser el subministrament d'aigua potable o la canalització d'aigües residuals o pluvials entre altres, amb la consegüent pèrdua d'aportació de recursos a les petites i mitjanes empreses dels municipis.

 

Des de PSM-IV-ExM sempre hem estat uns ferms defensors del municipalisme i del Consell com entitat de màxim suport als Ajuntaments, prova d'això, els anys 2009 i 2010, el Departament de Cooperació Local gestionat per la Coalició va destinar mes de 12 milions d'euros anuals al POS i el 2011 ja en plena crisi econòmica, s'acostaren als 10 milions. Ara, sense acord de ple, unilateralment, el Conseller decideix suprimir el POS 2012 (tenen altres prioritats com subvencionar la caça i fer carreteres) enviant una carta als Ajuntaments, quan aquest ja havien presentat les sol·licituds en temps i forma. Entenem que el Conseller no pot decidir pel seu conte i l'anul·lació d'una convocatòria que ha aprovat el plenari sols ho pot fer el mateix plenari.

 

Pel POS 2012, tots el Ajuntaments havien sol·licitat obres per un valor de 18.610.000 euros que comportava una petició de finançament al Consell de 13.130.000 euros i el compromís pressupostari per part dels ajuntaments de 5.480.000 euros, tot això ara queda en no res.

 

Encara és mes greu la situació de les obres finançades per convenis o en projectes plurianuals que son inversions compromeses pel Consell en anys anteriors, contractades pels ajuntaments, que es troben ja acabades o en execució i que per tant els Ajuntaments hauran de pagar íntegrament de la caixa municipal si el Consell no resol aportar la seva part. Normalment el Consell resolia els mesos d'Abril o Maig, i a hores d'ara perden es temps en visites protocol·làries en compte de negociar els pagaments del Govern i de l’Estat i la situació esta fora resoldre.

 

Els Ajuntaments afectats pels convenis son ARTA, BUNYOLA, ESPORLES, LLUCMAJOR, MURO, SANTANYI i VILLAFRANCA amb un total d'aportació del Consell de 1.615.408 euros pel 2012 i els afectats per projectes plurianuals son BANYALBUFAR, CAMPANET, SELVA, SINEU, SON SERVERA i VALLDEMOSSA  amb un total d'aportació del Consell de 1.217.449 euros pel 2012. I per agreujar més la situació, els ajuntaments no han cobrat bona part del POS 2011 i tampoc s'ha convocat el POPS 2013 quan sempre se feia pel mes de Maig.

 

La Coalició voldria que el Consell solventàs ja aquesta greu problemàtica que afecta als Ajuntaments resolent la convocatòria del POS 2012 i  les anualitats del 2012 dels plurianuals i dels convenis i garantís la continuïtat del POS convocant el del 2013 i per això hem presentat al proper plenari  una moció en aquest sentit.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: