"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/10/2012

PSM-IV-ExM: el PP s’ha tret la careta votant en contra de la pluralitat democràtica i de la llibertat

La coalició lamenta que els conservadors hagin rebutjat la presa en consideració de la proposta de modificació de la llei electoral per rebaixar el topall del 5% al 3% i per canviar el mètode d’Hondt pel de Sainte Laguë, més proporcionalLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa lamenta que el grup popular al Parlament hagi rebutjat la proposta de modificació de la llei electoral per augmentar la pluralitat i la representativitat. El grup nacionalista i ecosocialista ha proposat rebaixar el topall del 5% per accedir al Parlament al 3%, i canviar el mètode d’Hondt pel de Saint Laguë (un sistema de repartiment d’escons més proporcional, que elimina el biaix favorable als partits majoritaris).

 

A més, la proposta hauria evitat que els membres professionals de la Junta Electoral estiguessin ocupats per càrrecs polítics (com passa actualment amb el cas d’en Mauricio Rovira, conseller executiu del Consell de Mallorca).

 

Des del PSM-IV-ExM consideren que en rebutjar aquesta proposta el PP “s’ha tret la careta, perquè després de defensar amb grans paraules la tolerància i la llibertat avui ha votat contra la pluralitat democràtica, contra la tolerància i contra la llibertat”. El PP “ha preferit mantenir els privilegis del sistema, que beneficien clarament els partits majoritaris”.

 

Cal recordar que en les darreres eleccions al Parlament hi va haver un 20% dels vots vàlids a candidatures que no varen obtenir representació. Al mateix temps, amb el 46% dels vots el PP va obtenir el 59% dels diputats de la cambra. Aquestes distorsions del sistema democràtic proporcional estan provocades, sobretot, pel topall del 5% i pel biaix que introdueix la llei d’Hondt a favor dels partits majoritaris.

 




      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: