"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/02/2013

Antoni Alorda (MÉS): “Hem d’obrir les portes de la Llotja als ciutadans de Palma i els turistesâ€

La coalició ecosobiranista MÉS proposa que es reguli l’accés lliure al conjunt monumental de la Llotja i el Consolat de la Mar per posar en valor el patrimoni cultural de Ciutat com a pol d’atracció turística



El grup parlamentari MÉS presenta una bateria de propostes per tal que el Govern obri les portes de la Llotja i el Consolat de la Mar per tal que sigui accessible a tots els turistes i ciutadans de forma lliure i permanent. El diputat Antoni Alorda ha explicat avui en roda de premsa davant les portes, ara tancades, de la Llotja que aquest edifici és un atractiu turístic molt important que s’ha d’oferir als visitants per tal de reforçar el binomi que conjuga el turisme i la cultura.

 

“És incomprensible que un edifici públic com la Llotja, un edifici gòtic civil dels més importants d’Europa, romangui tancat, i sobretot després de la restauració aquest fet s’ha de corregir”. Alorda ha explicat que en el proper plenari presentarà una pregunta al conseller de Presidència per tal d’instar-lo a prendre les mesures immediates pertinents, però al mateix temps registrarà una proposta per ser debatuda amb l’objectiu que el Govern trobi la fórmula més adient per obrir les portes de la Llotja i el Consolat.

 

La coalició ecosobiranista MÉS proposa l’entrada lliure. En tot cas, Antoni Alorda ha puntualitzat que es podria estudiar la viabilitat d’establir un accés restringit del nombre de visitants a la teulada per garantir el seu manteniment a través d’un preu reduït. En aquest sentit, el diputat ha reconegut que “l’ideal és que  l’accés directe a l’edifici de la Llotja sigui gratuït, però es podria estudiar que una part de la visita, com per exemple l’accés al teulat o al pati, tingués un preu reduït per aportar un valor afegit a la visita”.

 

MÉS aposta perquè el Consolat de la Mar també pugui ser visitat. “Entenem que tot el conjunt monumental ha de ser accessible, i especialment el Consolat té un atractiu que s’ha de poder mostrar sense destorbar el treball del Govern”.

 

La coalició MÉS treballa perquè Palma sigui una ciutat oberta, que atregui els turistes també cap a aquesta zona de la Llotja. Al mateix temps, el diputat ha explicat que la importància d’oferir una ciutat oberta ja que suposa “transmetre una dinàmica de sensibilitat i aposta econòmica i turística de cara als propietaris privats d’elements patrimonials”. En aquest sentit, el diputat de MÉS alerta que els gestors públics han de donar exemple i liderar aquesta oferta diferenciada del turisme cultural.

 

A més, Alorda assegura que “no pot ser que sol es mostrin les exposicions. La Llotja té una personalitat pròpia i és un pol d’atracció en sí mateixa”.

 

 

Col·laboració amb Ajuntament de Palma

 

El regidor del grup municipal MÉS, Antoni Noguera, ha participat en aquesta roda de premsa per tal de posar en promoure la indústria cultural i patrimonial de Ciutat per sortir d’aquesta crisi econòmica.

 

“El conjunt patrimonial de Ciutat té el suficient valor per poder dur turistes tot l’any, inclosos els mesos de temporada baixa. La Llotja és element singular que té un efecte crida molt important. Entenem la cultura com un motor econòmic molt potent que s’ha de reforçar”.

 

En aquest sentit, Noguera s’ha compromès a presentar una proposició al ple del mes de març perquè l’Ajuntament de Palma col·labori amb el Govern en la difusió i la promoció turística d’aquestes les visites i garanteixi l’accés lliure a la Llotja. “Per Palma és d’interès general”, ha recalcat Antoni Noguera.





      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: