"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/02/2013

MÉS per Palma i PACMA: “Volem que Palma sigui Ciutat Antitaurinaâ€

La regidora Marisol Fernández juntament amb la portaveu de PACMA, Carmen Rojas, han presentat una proposició a Cort per denunciar que mantenir i protegir les curses de braus significa “una involució ètica i cultural de la nostra societatâ€

MÉS per Palma i PACMA han presentat en roda de premsa davant l’Ajuntament de Palma una proposició que es debatrà en el proper plenari de dijous 28 de febrer. L’objectiu és aconseguir el suport dels grups municipals per declarar Palma Ciutat Antitaurina, i per tant contrària a la celebració de curses de braus, així com el suport per rebutjar que aquestes siguin considerades Bé d’Interès Cultural (BIC).

 

“Les curses de braus són una involució ètica i cultural de nostra societat i no podem permetre que se segueixin celebrant a Palma”. Marisol Fernández, regidora de MÉS per Palma, insta a tots els grups municipals a no anar contracorrent de la societat i ser sensibles, tal i com ho és la societat, on els animals són respectats i protegits.

 

“Palma ha de ser Ciutat Antitaurina i hem de rebutjar la declaració de BIC perquè suposaria protegir la crueltat i el maltractament animal, i fer exaltació i promoció de la violència contra els animals”. Fernández considera que suposaria un retrocés molt greu que finalment s’aprovi la declaració de BIC i recorda que la ciutat de Palma ja ha demostrat una gran sensibilitat vers la protecció dels animals amb la prohibició de la instal·lació de circs amb animals.

 

La declaració de BIC és incompatible amb el blindatge que es pretén fer de les curses de braus. En primer lloc perquè es tracta d’una figura de protecció que no es pot aplicar “de cap manera” a una activitat que promou i exalta el maltractament i la violència contra els animals. En segon lloc, la regidora de MÉS per Palma considera que és incompatible la declaració de BIC de les curses de braus perquè això suposaria l’accés a subvencions i la promoció d’aquesta malentesa “festa taurina” a nivell educatiu.

 

“És inacceptable que es promocioni i amb doblers públics aquest espectacle cruel i salvatge i s’ofereixi als nostres infants, en comptes d’educar en el respecte a la natura i els animals i en la convivència”.

 

En contra de la sobirania de les CCAA

 

La declaració de BIC, a més, vulneraria l’autonomia competencial de les CCAA en aquesta qüestió. “Si es materialitza el BIC aquest suposaria un atemptat a la sobirania de les CCAA ja que són elles les que tenen la competència exclusiva per legislar en aquesta matèria”. Marisol Fernández recorda que Catalunya i Canàries ja han prohibit les curses de braus en els seus territoris.

 

MÉS per Palma recull les directrius de la Llei Autonòmica 1/1992 de protecció dels animals que viuen a l’entorn humà que preveu (en l’article 3) la prohibició de torturar, maltractar i infligir danys, sofriments o molèsties gratuïtes als animals. Però, la coalició ecosobiranista considera incomprensible que al mateix temps, la llei exclogui explícitament les curses de braus d’aquesta regulació. Per tant, el tercer punt de la moció demana que aquest article 4 sigui eliminat de la llei.

 

Per la seva part, la portaveu de PACMA, Carmen Rojas, ha afegit que el suport social en contra de les curses de braus “cada dia és més evident i sobretot es visualitza en què cada any hi ha menys curses convocades i cada vegada hi ha menys gent a les places de braus”. En aquest sentit, ha explicat que la declaració de BIC posa en evidència que “fa falta injectar doblers públics per sustentar una activitat privada que està en decadència absoluta”.





      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: