"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 02/05/2013

"No hi hauria ´escraches´..."

Article d'opinió del regidor de MÉS per Palma, i publicat el dia 22 d'abril al Diario de Mallorca. 

Si la democràcia no fos només anar a votar cada quatre anys. Si hagués possibilitats d´esmena ciutadana per corregir els continus incompliments electorals. Si els pressupostos participatius, els fòrums ciutadans, les consultes populars o altres instruments de participació ciutadana fossin vinculants. Si la prioritat dels pressupostos públics fossin les persones i, conseqüentment, la igualtat d´oportunitats de tots els ciutadans. Si no s´hagués salvat als bancs, responsables de milers de desnonaments, amb una multimilionària ajuda pública sense cap tipus de contraprestació social. Si s´apostàs públicament per la responsabilitat social com a model econòmic, fomentant empreses que tenen com a identitat el factor humà, la innovació, l´economia verda, la cultura i les clàusules socials. Si Zapatero i Rajoy no haguessin cedit el control de l´economia a personatges i institucions sense legitimitat democràtica com ara draghis, agències de qualificacions, troikes, BCE i altres màfies anarcocapitalistes.

 

En aquests moments es plantegen dos escenaris: continuar criminalitzant la gent de la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca, titllant-los de "nazis" i "terroristes"... o revisar en profunditat el model de democràcia representativa actual i plantejar un canvi de relacions entre ciutadans i administracions. A Cospedal i al Partit Popular li interessa la primera opció, per garantir la supervivència d´un règim polític que reposa, pràcticament en exclusiva, sobre els pilars de partits com el seu. Un règim que manté els privilegis milionaris d´uns pocs enfront de l´interès general.

 

Però a la gran majoria ens interessa una transició cap a un altre model de democràcia participativa que connecti els processos polítics amb les persones i intensifiqui positivament les relacions entre administracions i ciutadans. Per cert, que aquesta gran majoria sensible a l´aprofundiment democràtic ja es reflecteix a les enquestes d´opinió. Les persones han de poder decidir sobre les qüestions que els hi afecten, de forma directa sense enganys en format d´incompliments electorals. Demanam més democràcia i més participació. Perquè tenim dret, i perquè volem decidir.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: