"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/08/2013

MÉS per Palma reclama a AENA la restauració dels 15 molins d’aigua que té en propietat

El grup municipal presentarà una proposició a Cort perquè l’Ajuntament de Palma insti als gestors de l’Aeropoert de Son Sant Joan a restaurar i conservar els 15 molins que es troben dins els terrenys d’AENA pel seu alt valor etnològic i patrimonial com a pol d’atracció turísticaLa coalició MÉS per Palma mostra la seva preocupació per l’estat d’abandonament i semi ruïna dels molins que són propietat d’AENA, la gestora de l’aeroport de Son Sant Joan, i que es troben situats a la finca de Can Reviu.


En total es tracta de fins a 15 molins, principalment d’aigua, que en els darrers anys estan patint una degradació fruit de la nul·la conservació que se n’ha fet. La coalició MÉS per Palma considera inacceptable la irresponsabilitat d’AENA davant l’estat d’aquests elements que conformen el nostre patrimoni i expliquen la nostra cultura i història i que tan representen com a font d’atracció d’un turisme interessat en el territori.

 

MÉS per Palma denuncia que AENA no ha dut a terme cap inversió en aquests molins des de fa més de 20 anys. De fet a la dècada dels 90, les tasques de restauració es van dur a terme gràcies a la inversió i subvenció del Consell de Mallorca.

 

La coalició ecosobiranista considera que l’Ajuntament en Ple s’ha de posicionar a favor de la seva rehabilitació, restauració i conservació immediata obligant a AENA a actuar pel gran interès etnològic, antropològic i cultural d’aquests elements característics del Pla de Sant Jordi. Cal recordar que així ho preveu el Catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma.

 

Els molins de la finca de Can Reviu formen part d'un conjunt de cases i molins que la pròpia AENA mostra a la seva pàgina web (http://www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Palma-Mallorca/ca/Page/1046767815510/) com a part de la seva tasca en formació mediambiental a través de l'Aula Interactiva de l'Aire.

 

A les imatges que adjntam es pot comprovar que els molins ja no conserven les aspes i com algunes de les parets estan completament derruïdes. Per tot això, i abans que l’abandonament sigui major, reclamam una actuació urgent.

 

A continuació us adjuntam algunes imatges dels molins de la finca de Can Reviu, situada dins el perímetre de l’aeroport.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: