"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/10/2013

Antoni Verger: “Avui és el dia de la derrota dels especuladors i la victòria de la societat civil al Jonquet”

El portaveu de MÉS per Palma celebra la sentència judicial que reconeix la declaració de conjunt de Bé d’Interès Cultural (BIC) del Jonquet i desestima el recurs interposat per Acciona. “Ara el PP de Cort ha de rectificar el projecte urbanístic actual perquè no respecta el BIC”La coalició ecosobiranista ha rebut amb satisfacció la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma que desestima el recurs interposat per Accions Immobiliària contra l’acord del Consell Insular de Mallorca, que el novembre de 2009 declarava Bé d’Interès Cultural amb categoria de conjunt històric al barri del Jonquet. Aquest Acord va ser impulsat en la passada legislatura pel departament de Cultura, dirigit per responsables del PSM. 

 

“Avui l’especulació urbanística al Jonquet ha rebut un cop molt important. Els tribunals han confirmat que el Jonquet és un BIC i que mereix protecció i no destrucció especulativa”. Antoni Verger celebra que la confirmació de la declaració de BIC és una important victòria de la societat civil i de la Plataforma Salvem Es Jonquet, que exigeix des de fa anys mitjançant una àmplia i massiva mobilització social la protecció del barri contra els especuladors.

 

A més, Verger alerta que l’Ajuntament de Palma també ha de prendre nota d’aquesta derrota de l’especulació. El projecte urbanístic pel Jonquet presentat pel PP de Cort aquest mes de febrer “s’ha de rectificar, ja que no és respectuós en absolut amb la declaració de BIC que acaben de confirmar els tribunals. Isern ha de presentar un nou projecte que respecti el Jonquet, un conjunt històric que mereix conservar les seves característiques i els seus valors arquitectònics, urbanístics i ambientals”, afirma Verger.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: