"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/10/2013

MÉS per Mallorca adopta una estructura pròpia per esdevenir “l’esquerra del país” i derrotar el PP el 2015

L’Assemblea Constituent de la formació elegeix Biel Barceló com a coordinador general i Fina Santiago com a coportaveu Més de 120 independents participen a l’Assemblea, a més dels militants dels partits integrants de la coalició

 

MÉS per Mallorca ha celebrat avui dissabte la seva Assemblea Constituent, en la qual ha adoptat una estructura pròpia en què el màxim òrgan de decisió serà l’Assemblea General, en la qual podran participar totes aquelles persones que simpatitzin amb el projecte, i no només els militants dels partits integrants de la coalició (PSM-Entesa i IniciativaVerds). En l’Assemblea d’avui ja hi han participat més de 120 independents, a més dels militants dels partits.

 

En l’Assemblea s’han aprovat dos documents polítics (de diagnòstic i de proposta política), unes normes de funcionament de la formació i quatre propostes de resolució (de suport a la mobilització a favor de l’educació, de rebuig a la retallada del sistema públic de pensions, a favor d’una renda bàsica garantida i per iniciar el procés d’elaboració de les propostes programàtiques).

 

Així mateix, els assistents han elegit els membres de la Permanent, de l’Executiva i de la Comissió de Garanties i Arbitratge (trobareu la llista en l’arxiu adjunt). La Permanent, que ha estat elegida amb un percentatge global del 92,8% dels vots, està encapçalada per Biel Barceló com a coordinador general i coportaveu i per Fina Santiago com a coportaveu.

 

“Som aquí per canviar les coses, tothom que vulgui el canvi és benvingut”

 

En la intervenció de cloenda de l’Assemblea, Biel Barceló ha posat de manifest que l’estancament dels indicadors econòmics no implica una recuperació ni una millora de les condicions de vida de la majoria social: “diuen que aquest ha estat el millor any turístic de la història, i tanmateix hi ha 105.000 aturats. Com s’entén?”. I ha reclamat una “democratització de totes les decisions, també de les decisions econòmiques”, per tal d’aplicar una “economia del bé comú” que generi “prosperitat compartida” i superi les desigualtats socials.

 

El coordinador general de la formació ha criticat el Govern Bauzá: “tenim un govern antidemocràtic, antimallorquí, que no escolta i que provoca l’enfrontament entre les persones”. També ha retret al PP que no hagi volgut condemnar “ni el franquisme ni els atacs als homosexuals a Rússia”, per la qual cosa “els agraïm que s’hagin llevat la careta”. En contraposició al Govern actual, Barceló afirma que “som MÉS els qui volem un Govern democràtic, que escolti les persones, que estimi Mallorca”.

 

Biel Barceló ha fet una crida a la participació a MÉS per Mallorca, com una eina oberta a tots aquells que vulguin el canvi: “som aquí perquè volem canviar les coses, perquè MÉS es converteixi en l’esquerra del país i en l’alternativa a les actuals polítiques neoliberals, que creen fractura social i que suposen un retrocés. Tots els qui vulguin un canvi d’aquestes polítiques hi són benvinguts”.

 

Per la seva banda, Fina Santiago ha criticat la involució democràtica provocada pels governs del PP, i ha fet una crida a defensar i aprofundir la democràcia. Santiago ha mostrat la seva indignació davant el fet que “no hi ha llibertat per penjar un llaç d’una escola”. I ha avançat que després de guanyar les eleccions de 2015 “en el primer Consell de Govern derogarem el TIL i retornarem les targetes sanitàries a tothom”.

 

Adjuntam la llista amb els membres dels òrgans de direcció i algunes imatges de l'Assemblea.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: